Mitt første foredrag!

Neste uke skjer det noe meget spennende. Jeg skal, som brukerrepresentant for Mental Helse Ungdom, på en to-dagers konferanse med Fylkesmannen. I forrige uke da vi hadde et møte med en av arrangørene, fikk jeg spørsmål om jeg ville holde et lite foredrag. Siden det er akkurat det jeg vil drive med i fremtiden sa jeg selvfølgelig ja. Jeg skal snakke foran 80 mennesker i 15 minutter om blogging. Jeg har innimellom tenkt tanken “hva faen har jeg sagt ja til?”, men jeg fokuserer mest på at jeg gleder meg, for jeg gleder meg mye mer enn jeg gruer meg. Jeg skal jo snakke om noe jeg mener noe om og noe jeg kan noe om. Det finnes ingen fasit på temaet, så jeg trenger ikke å være redd for å si noe feil. Jeg skal bare si noe om min mening og mine erfaringer.

Å dra på denne konferansen betyr svært mye for meg. Det høres kanskje rart ut at en liten konferanse kan bety så mye, men det er et stort skritt mot det livet jeg ønsker å leve. Jeg har i nesten 6 år levd et liv uten mening. Alt har handlet om å overleve. Hele mitt voksne liv har jeg vært syk, så jeg har ikke fått sjansen til å leve et normalt voksenliv. Positive ting har skjedd med helsetilstanden min iløpet av året her, og endelig har jeg begynt å ta små skritt på veien mot å bli frisk. Jeg har begynt å leve igjen. På en måte i alle fall, mitt liv er ganske så tomt i forhold til friske mennesker sine liv, men for meg er de små tingene ganske store. Som å reise en uke på ferie, og gå på skole noen timer i uka i tillegg til behandling, og innimellom dra på konserter, fester og andre ting som er normalt for de fleste andre.

Jeg føler meg voksen når sier jeg skal på en konferanse. Det får meg til å føle meg viktig. Det er slikt som voksne friske mennesker gjør, ikke lille psyke Sandra! Jeg skal plutselig gjøre noe som føles meningsfyllt. Noe som interesserer meg. Jeg skal bruke resursene mine til noe. De resursene som mange har snakket om i flere år, og som jeg bare har snakket bort. Det er stort det, og jeg gleder meg!

10747885_737051903053677_61392699_n

Advertisements

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s