Husarrest!

Er det noe jeg har lært de siste årene, så er det vikigheten av nok hvile. For å klare å gjennomføre skole og behandling, og unngå å gå på en smell så jeg blir lagt inn, så må jeg være veldig nøye med å slappe av. Bare én uke med full timeplan kan være nok til at jeg blir dårlig. Forrige uke ble det litt for mye, selv om jeg gjorde alt fordi jeg hadde lyst. Derfor har jeg måttet ta noen grep denne uka så jeg unngår en nedtur.

Jeg har gitt meg selv husarrest frem til fredag. Det høres kanskje veldig rart ut, men jeg merker at det å kalle det husarrest gjør det lettere å gjennomføre det. Vanligvis har jeg bare tenkt at jeg må ta det med ro, men da skjer det veldig ofte at jeg driter i det. Jeg har jo lyst til å leve et normalt liv og fylle dagene mine med masse aktiviteter, så derfor er det lett for at jeg ikke tar hensyn til meg selv og behovet for hvile. Der og da kan det føles ut som at det går bra, men etterpå kan jeg kjenne at jeg ikke burde ha vært så aktiv. Når jeg nå kaller det husarrest, så “må” jeg følge det.

Skole og behandling gjennomfører jeg selv om jeg har husarrest, og i dag var jeg for første gang på Stairways, del to av kurset jeg gikk på i vår. De startet egentlig forrige uke, men da var jeg jo på den konferansen og holdt foredrag. Jeg hadde litt angst på vei nedover i dag siden vi har slått oss sammen med en annen gruppe, men da jeg først kom dit så gikk det veldig fint. Alle de nye virket veldig greie. Jeg har jo blandede følelser for kurset fordi det krever veldig mye arbeid, men vi skal gå igjennom mange interessante temaer så det blir jo spennende også.

Jeg håper jeg får hentet meg inn denne uka, så jeg unngår en smell! Jeg orker ikke å bli dårlig nå. Det føles veldig greit å ha oppdaget dette med nok hvile, for det kan være med å holde helsa mi stabil. Jeg kommer til å fortsette å gi meg selv husarrest i slike situasjoner, i alle fall hvis det fungerer!

10787946_340877156092673_1673901212_n
Bildet er fra for et par uker siden.

-Har du noen gang gitt deg selv husarrest?
-Evt. er det noe du kunne ha gjort?

Advertisements

10 Comments

 1. Å gi seg selv “husarrest” virker veldig lurt. Det er viktig med hvile innimellom, og det er bra at du klarer å erkjenne det selv!

  Jeg tror forresten det var deg jeg så gikk forbi bussholdeplassen atmed østmarka for en ukestid siden. Jeg hadde lyst til å gå bort å hilse, siden jeg “kjenner” deg fra bloggen, men turte ikke 😉 Du er i hvert fall en stor inspirasjon!

  Like

  Reply

  1. Du må bare komme bort altså! Kan være litt i min egen verden når jeg er ute og går, men jeg biter ikke 😉 Tror faktisk jeg så deg når jeg tenker meg om, for det var ei jeg gikk forbi der som så litt gjenkjennende på meg her en dag 🙂
   Tusen takk, forresten!

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s