Siste kapittel av 2014

Da var vi kommet til desember, og jeg har nettopp kommet hjem fra en liten timeout på Østmarka. Jeg la meg inn før det ble skikkelig krise denne gangen, og da trengte jeg ikke å være der så lenge før jeg ble bedre. Jeg er fremdeles sliten og deprimert, men jeg klarer meg fint hjemme nå.

Vi har kommet til det siste kapittelet av 2014 og snart er året slutt. Jeg har alltid foretrukket bøker med en happy ending, og derfor har jeg tenkt å gjøre det jeg kan for å få en fin avslutning på året. Jeg skal gjøre fine ting for meg selv, gjøre ting som gir meg noe, tilbringe tid med folk jeg er glad i, og ta avstand fra mennesker som ikke gjør meg godt. Jeg skal også være nøye med å kjenne på kroppen når det er på tide å stoppe litt opp for å ikke slite meg helt ut. Og ikke minst så skal jeg akseptere det hvis ting ikke blir som planlagt.

10395193_10152432979221922_43842267175932949_nJula stresser meg ikke så mye i år som den gjorde før. Jeg hatet jula før, og har tilbringt julaften tre ganger på psykiatrisk. I år derimot tenker jeg faktisk at det kommer til å bli koselig. Jula i fjor var vellykket, og det satser jeg på at den blir i år også. Jeg har ikke råd til mange julegaver i år da, så jeg prioriterer familien og et par venner. Jeg synes uansett alt dette presset rundt julegaver er unødvendig, og jeg liker ikke så godt å få gaver selv. Det er det å tilbringe kvalitetstid med familien som er viktig for meg!
På fredag reiser jeg til Gardermoen på et kurs igjennom Mental Helse Ungdom, og i tiden før det skal jeg prøve å finne litt julestemning her hjemme. Den har ikke meldt sin ankomst enda, men så er vi jo bare kommet til 2. desember. Vi får krysse fingrene for at snøen kommer snart, og at den har med seg litt julestemning til meg!

10787888_818347974854544_1656737640_nMå bare dele dette bildet av meg og min venninnes datter!


-Har du julestemning?
-Gleder du deg til jul?

Advertisements

9 Comments

 1. Hei! Så fint at du har fått en time out, og at jula ikke stresser deg like mye som før 😉

  Kan jeg spørre om en ting? Hvordan er det å være innlagt, og kan du legge deg inn selv når du føler du har behov for det?

  Like

  Reply

  1. Hei! Det kommer litt an på hvor man er innlagt. På akuttpost er det ingenting som skjer, og dørene er låste (litt usikker på om det er sånn på alle akuttposter over hele landet da). Man får tilbud om samtaler, turer, og ellers slapper man mest av, og prater litt med andre pasienter på stua. På dps’ene er dørene åpne, og det er som regel ting som skjer på dagtid.
   Man kan be om å få legges inn hvis man har behov for det, enten via lege, legevakt eller psykolog. Bare spør hvis du lurer på mer!

   Like

   Reply

 2. Fine tanker rundt desember Sandra 🙂

  – Om jeg har julestemning: Hmm, nei ikke helt ennå nei..
  – Om jeg gleder meg til jul : Ja! 😉 alltid vært veldig gald i julen, selv om det er mye utfordringer også da. Men må bare prøve å gjøre det beste ut av det.

  Klem fra meg 🙂

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s