Min redning, Mental Helse Ungdom

Jeg tror jeg har funnet det som kan redde meg. Altså, hjelpen jeg har fått i psykiatrien har jo reddet livet mitt opptil flere ganger, og behandlingen jeg går i nå har gjort at jeg har kommet utrolig langt på bare ett år. Men jeg har funnet en ekstern greie som jeg er veldig sikker på at kommer til å redde meg enda mer. Noe som kan gi meg motivasjon og mestringsfølelse, noe som kan lære meg ting som å ta ansvar og å gjennomføre oppgaver, noe som kan få meg til å føle at jeg gjør noe meningsfullt. Noe jeg brenner for.

Tre ord: Mental Helse Ungdom.

Ja, for det er det som kommer til å hjelpe meg fremover. Jeg kan bruke engasjementet mitt til noe. Jeg kan gi noe tilbake til samfunnet selv om jeg er for syk til å ha en vanlig jobb og betale skatt akkurat nå. Gjennom Mental Helse Ungdom kan jeg lære meg å gradvis ta mer og mer ansvar for ting. Jeg kan kjenne på den mestringsfølelsen man får når man har oppnådd noe. For jeg skal oppnå mye. Det skal jeg love dere. Jeg har allerede oppnådd ting før jeg ble medlem, men nå har jeg en organisasjon i ryggen som kan hjelpe meg å oppnå enda mer. Og etterhvert kan dette føre til at jeg kommer meg ut i arbeidslivet igjen. For det skal jeg. Jeg skal jo jobbe med dette!

Å ha noe å brenne for er så viktig. Det gir motivasjon. Jeg må holde ut, jeg må overleve, for jeg skal jobbe for åpenhet, likeverd og mot. Jeg skal jobbe for at psykisk syke skal bli inkludert i samfunnet. At de skal få den hjelpen de trenger. Jeg skal jobbe for at folk skal forstå at alle har en psykisk helse som må tas vare på. Kanskje er du den neste, og da skal du få hjelp!

Jeg gleder meg til fremtiden nå. Jeg gleder meg til å gjøre det jeg brenner for. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med alle de fine menneskene som er med i MHU, for som jeg skrev i blogginnlegget på søndag, så virker alle jeg har møtt gjennom MHU som noen fantastiske mennesker, som alle brenner for det samme som meg. De brenner for inkludering, åpenhet, og likeverd, og det sier i grunnen alt om hvor fine mennesker de er. Vi ønsker alle å oppnå noe, vi ønsker å hjelpe. Vi vil bli kvitt tabuet rundt psykiske lidelser, og vise andre at det ikke er noe å skamme seg over!

Jeg er så evig glad og takknemlig for å ha blitt tatt imot med åpne armer av organisasjonen. Både av de i lokallaget, de i sentralstyret, og de i de andre lokallagene. Prosjektleder Kristian og landsleder Adrian. Jeg har følt meg inkludert fra første sekund. De får meg til å føle meg som en viktig person, og det gjør noe med selvtilliten og selvfølelsen!

Tusen takk, kjære MHU – takk for at jeg får være med!

10850787_10152462779616867_552370604_n

Advertisements

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s