“Beklager hvis jeg har vært med på å mobbe deg”

Jeg satt og surfet rundt på facebook da det poppet opp en ny melding i innboksen min. Da jeg så navnet holdt jeg på å få hjertet i halsen. Det var en tidligere klassekamerat fra barneskolen. Hva i all verden vil han, tenkte jeg, og åpnet meldingen.

Det var en beklagelse. Han husket lite fra tiden på barneskolen, men hadde funnet et tidligere blogginnlegg om mobbehistorien min, og var redd han hadde vært med på det. Han håpet på at han ikke hadde vært veldig delaktig i det som skjedde på den tiden, men hvis han hadde vært det, så ville han beklage på det sterkeste.

Ord kan ikke beskrive hvor mye jeg satte pris på de ordene han skrev. Det skal jævlig mye guts til for å kontakte noen man har plaget for å si unnskyld. Jeg fortalte ham at ja, han var med på det og at jeg har gått i flere år i behandling for å komme over det. Jeg la ikke skjul på at det har vært tøft. Men jeg fortalte ham også at jeg satte pris på unnskyldningen, og at det at han sendte meg den meldingen sier mye om at han har forandret seg.

Jeg føler jeg egentlig har kommet over mobbingen, selv om jeg fremdeles sliter med ettervirkningene og kommer til å måtte gå i behandling i flere år fremover, men jeg bærer ingen nag lengre. Og i alle fall ikke til de som er tøffe nok til å si unnskyld. Dette er første gangen det har skjedd, og det er andre jeg kanskje enda mer skulle ønske at kunne si unnskyld, men det betød mye for meg.

Har du noen gang vært med på å mobbe noen, kontakt dem og si unnskyld! Det vil ikke endre på de tøffe tidene personen har vært igjennom, men det vil vise at du har forandret deg. Ikke alle vil tilgi deg, og kanskje får du ikke engang svar, men i mitt tilfelle gjorde det veldig godt å høre ordet unnskyld.

10576057_559399944163942_1012480985_n

Advertisements

5 Comments

 1. Så bra at personen kontaktet deg og ba om unnskyldning 🙂 Tøft gjort av dere begge å kommunisere med hverandre også!
  Den opplevelsen å bli kontaktet av tidligere mobber og få en “unnskyldning” var med å ufarliggjøre den delen av livet mitt og lettere å gå videre.

  Håper at flere tar grep nå og kontakter deg 🙂

  Like

  Reply

  1. Hei, Anne Helene (evt. Tine)! Så flott at du kommenterte her, for nå har jeg endelig muligheten til å spørre hva jeg har gjort! 🙂 kan du fortelle meg det? For jeg har virkelig ikke peiling! Hvis det å gå til politiet etter å ha fått trusler er mobbing, så vet jeg ærlig talt ikke hva mobbing er 🙂

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s