Å feile

Vi kjenner alle følelsen av å feile. Kanskje fikk du en dårlig karakter på skolen, eller kanskje kunden på jobb var misfornøyd med jobben du hadde gjort, eller genseren du strikket ikke ble helt sånn som den skulle. Man blir sint på seg selv og starter å bebreide seg selv. Man føler seg mislykket og tror kanskje at man ikke kommer til å lykkes noen gang. Det er mange tanker og følelser som kan dukke opp når det skjer, og det er helt normalt.

Men er det egentlig så galt å feile? Alle feiler innimellom, og det gjør deg ikke til en mislykket person. Det er bra å feile noen ganger. For det første betyr det at du er menneskelig, og for det andre er det mye bra som kan komme ut av det. Å feile kan være lærerikt, for nå vet du hva du må gjøre neste gang for å lykkes. La det motivere deg til å pushe grensene dine og prøve hardere neste gang. Aldri gi opp! Det er en grunn til at læreren skriver en kommentar på stilene/prøvene man får tilbake i tillegg til å gi en karakter. Det er jo ikke sånn at de gir deg en 3’er bare for å være jævlig og for å fortelle deg at du er mislykket. De forteller deg hva du må endre på for å få det til bedre neste gang.

Ikke bebreide deg selv når du ikke lykkes. Det er ingenting galt med deg, for du er et menneske, og alle mennesker feiler. Kanskje det virker som at Marit Bjørgen aldri feiler, men for å komme dit hun er i dag har hun jobbet hardt. Hun har helt sikkert feilet nok av ganger iløpet av karrieren sin, men hun har aldri gitt opp, og nå får hun lønn for strevet. Kanskje feiler du både to og tre ganger, men lær av feilene dine, så vil du lykkes til slutt. Se på feilene som noe positivt og feir hver gang det skjer: “YES, nå lærte jeg noe nytt!”

 10809629_994443563916462_1131885080_n
Bildet er fra november.

Er du enig?
Har du opplevd å feile først, og så lykkes neste gang?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s