Tankens kraft – å tenke positivt

Jeg har skrevet om dette tidligere også, men det var på den bloggen som ble sletta, så derfor skriver jeg om det igjen. Det blir helt sikkert ikke siste gang jeg skriver om det heller. Positiv tenkning er nemlig noe jeg har vært veldig opptatt av siden jeg innså at jeg tok feil om at det bare var tull. Jeg ble direkte provosert når folk ba meg om å tenke positivt før. Det var det mest idiotiske jeg hadde hørt. Hvorfor i alle dager skulle jeg være positiv når livet var så forbaska jævlig? De måtte da forstå at det ikke var noe vits i å være så forbanna positiv! Ikke faen om jeg skulle lese The Secret eller lignende bøker!

Jeg trenger vel ikke å si at jeg stod bom fast på den tiden. Den negative tenkningen tok over livet mitt, og depresjonen ble ikke bedre. Når jeg hele tiden gikk rundt og tenkte “det er ikke noe vits”, “det blir ikke bedre”, “det kommer alltid til å være slik”, “jeg orker ikke å reise meg opp igjen”, “jeg gir opp”, så ble det ikke bedre, det kom til å forbli slik og jeg kom ikke til å klare å reise meg. Da er det faktisk bare å gi opp, for ved å tenke slik så kommer det til å forbli slik.

Heldigvis fant jeg ut etter noen år at jeg ikke orket å leve slik lengre. Jeg ville opp, jeg ville ha det bra og jeg ville bli frisk. Jeg aksepterte at det kom til å ta tid og at livet var som det var, men jeg begynte å jobbe med meg selv. Jeg skjønte at dette var en jobb jeg måtte gjøre selv. Andre kan hjelpe meg på veien, men selve jobben er min. Jeg snudde tanken om at det ikke kom til å gå til at dette var noe jeg skulle klare, og tanken om at jeg ikke orket å reise meg til at jeg alltid skulle klare å reise meg igjen.

I tillegg begynte jeg å åpne øynene. Jeg begynte å lete etter fine ting med livet. En god kopp kaffe, solen som titter frem, en klem, et smil, en fin kjole, en god hårdag, fine farger i naturen, bra musikk osv. Plutselig ble livet lysere. Ting jeg tidligere hadde tatt for gitt ble til ting som løftet humøret. Jeg begynte å sette pris på de små gledene. For de små øyeblikkene i hverdagen er i mine øyne det som gir livet kvalitet. Store ting kan gjøre deg lykkelig for en liten stund, men klarer du å sette pris på de små tingene vil du ha det bra over tid.

Jeg har altså ved tankens kraft klart å bli mye bedre. Jeg har utviklet meg og jeg har fått det mye bedre. I tillegg tror jeg positiviteten min blir satt pris på av de rundt meg. Ingen orker en klagete pessimist. Det viktigste er vel at jeg setter mer pris på meg selv nå.

SONY DSCGammelt bilde fra min tid som blondine.

Tenker du positivt eller negativt?
Noen som har samme erfaring som meg?

Advertisements

6 Comments

  1. Kjempefint innlegg. Jeg gjør det samme selv. Kan selvfølgelig blåse ut en gang i blant, men jeg fokuserer oftest på de positive tingene i livet og det som gjør meg glad 🙂

    Like

    Reply

  2. Så bra at du fikk snudd på situasjonen! Jeg føler jeg har blitt flinkere til å tenke positivt det siste året eller så, men blir likevel litt pessimist av meg om motbakken er i bratteste laget. Heldigvis skjer ikke det så ofte!

    Like

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s