Beroligende musikk

Avslapningsøvelser er noe jeg alltid har hatet, og særlig hvis det gjøres i fellesskap. Det har hendt mange ganger at jeg har stormet ut av rommet i full panikk fordi øvelsen har gitt meg angst, og ofte har jeg gått ut av rommet før vi i det hele tatt har begynt fordi jeg var redd for angsten som kunne komme. Det er noe med det å ta kontroll over pusten. Istedenfor å få kontroll på den har jeg mistet kontrollen, og begynt å hyperventilere isteden.

Men sakte men sikkert har jeg vendt meg til tanken på å gjøre det alene. Ikke pusteøvelser, men det å roe meg selv ned. For meg funker det best å flytte tankene over til noe annet ved å dagdrømme, og gjerne samtidig som jeg hører på beroligende musikk. Jeg kjenner at særlig om kveldene når jeg skal legge meg blir jeg veldig urolig. Tankene strømmer på, og jeg føler et ubehag i kroppen. I det siste har jeg fått god hjelp i slike situasjoner ved å lytte til musikk uten vokal. Jeg har en spilleliste på spotify som jeg setter på, enten på høytaller eller rett i ørene. Jeg legger meg ned og hører på musikken mens jeg finner noe fint å dagdrømme om. Det fungerer faktisk ganske bra. Både kroppen, hodet og pusten roer seg ned, og jeg blir søvnig. Da sovner jeg ganske lett.

Jeg tenkte at jeg kunne dele noen av sangene med dere, så kanskje dere også kan prøve denne øvelsen! Det er sikkert flere enn meg som har problemer med pusteøvelser og lignende.

Dette er den sangen jeg liker aller best:

Ludovico Einaudi – Monday

Her er flere sanger fra spillelisten:

Cardamar – Nimbus – evolution remix
Matryoshka – Noctambulist
Matryoshka – Oblivion
Blackmill – The Drift
Susanne Sundfør – Turkish delight (denne er med vokal da, men den funker)
Henry Saiz, Cornelia – Fill me up (denne har også vokal)

Hva pleier du å gjøre for å roe deg ned?
Har du tips til flere beroligende sanger?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s