Tanker skader mer enn ord

Jeg har begynt å drikke Yogi Tea, og på hver tepose henger det et fint lite sitat. Gårsdagens kopp med te fortalte meg følgende: “Be aware of the thoughts you are thinking“. Det fantastiske med Yogi Tea er at sitatene inspirerer meg til å skrive! Det setter i gang en haug med tanker, og det på en positiv måte. Dette sitatet fikk meg til å tenke på det med tankene våre, og hvordan de faktisk påvirker oss.

1421484236629Tanker skader mer enn ord. Har du noen gang tenkt over det? Ord kan være fryktelig vonde, det vet jeg alt om, men mine egne tanker kan skade meg mer enn dine ord. Hvis du forteller meg at jeg er stygg, kan jeg velge å ikke tro på deg, men med en gang jeg velger å tro deg og begynner å tenke selv at jeg er stygg – det er da det gjør vondt. Det er nettopp fordi jeg har latt ordene dine bli til min egen tanke, som igjen har blitt til en følelse.

Før jeg begynte å jobbe med selvfølelsen min så tok jeg meg mye fortere nær av kommentarer fra andre. Nå gjør jeg ikke det lengre. Hvis du forteller meg at jeg er stygg, prøver jeg heller å tenke at “vel, du er teit som tror du har rett til å bestemme om jeg er stygg eller ikke”. Det er absolutt ikke enkelt, men med en gang man klarer det så får man det mye bedre med seg selv. Kommentaren er akkurat den samme som den kunne vært før, men resultatet blir et annet fordi jeg velger å tenke at det ikke er sant. Det er faktisk mine egne tanker som bestemmer om kommentaren får såre meg eller ikke. Derfor er det tankene som skader, og ikke ordene.

Når det er sagt, så er det ikke greit å komme med slemme kommentarer til andre bare fordi det ikke egentlig er ordene som gjør vondt. Folk flest tar seg jo nær av stygge kommentarer, og det spiller ingen rolle om det egentlig er ordene eller tankene som skader mest. Vondt gjør det for de fleste allikevel, også for meg noen ganger. Det er mest for sin egen del at man bør reflektere over dette, og jobbe med selvfølelsen for å ikke ta seg nær av ord fra andre. En god selvfølelse er alfa omega for å få et godt liv.

Så tenk over det neste gang du blir såret av andre. Er det egentlig ordene fra den andre personen eller dine egne tanker som gjør vondt? Stopp det ved å velge å ikke tro på det de sier. Velg å tenke at vedkomne er en dust, og at h*n ikke har noen rett til å bestemme hva du er. Det er kun du som skal få bestemme det. Vil du være bra nok, ja – da er du bra nok, uavhengig av hva noen idioter sier.

SONY DSC

Er du enig, eller er du kanskje totalt uenig? Jeg vil gjerne høre din mening!

Advertisements

6 Comments

 1. Kjære Sandra.Du aner ikke hvor mye du inspirerer meg,og du har lært meg å tenke bedre om meg selv 🙂
  Du er unik og vakker på alle måter 🙂
  Tusen takk ♡ Kanskje du skulle vært min coach? 😉

  Stor klem

  Like

  Reply

 2. Vi snakket jo litt om dette i går, og tenkte jeg kunne gjenta det jeg skrev til deg om min lille idé om å redusere negative tanker om meg selv og heller tenke positivt: Hver gang jeg ser noe positivt i mennesker rundt meg, forsøker jeg å fortelle dem det.

  Ved å observere og formidle mine positive tanker om andre, håper jeg å begynne å tenke flere positive tanker om meg selv, og ikke bare gå i tankefella med de negative.

  Vil derfor også fortelle deg at jeg setter stor pris på din blogg; du skriver bra og om tema som for de fleste av oss er tøffe. Glad for å ha møtt deg og jeg lærer masse av å lese om det du skriver om. Tusen takk for hjelpen du gir meg og andre med din flotte blogg.

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s