Skrive bok?

Jeg har siden barneskolen drømt om å skrive en bok. Norsk har alltid vært favorittfaget mitt på skolen (frem til nå som jeg tar påbyggingsnorsken…), og jeg har alltid elsket å skrive. Hva slags bok det skulle være, hva slags sjanger og hva den skal handle om har jeg aldri visst, men etter at jeg ble syk så tenkte jeg at jeg det jeg ville var å skrive en selvbiografi. Drømmen har fremdeles bare ligget der latent, og jeg tenkte å vente til jeg ble frisk. Men så var det her en dag jeg innså at jeg ikke har noen symptomer på borderline lengre, og det var da jeg visste det. Boken skal handle om min vei fra jeg fikk diagnosen til den dagen jeg blir kvitt den.

Det er ikke bare bare å fjerne en diagnose, og jeg må nok igjennom en prøvetid og mange tester før den er borte, men jeg skal be om at vi starter den prosessen nå. Jeg har jo symptomer i de dårlige periodene mine sånn som nå, men det er symptomer som også kan gå under vanlig depresjon. Det er jo bare bipolardepresjoner jeg har nå, og i de gode periodene (som er lengre enn de dårlige) har jeg ingen symptomer.

Det tar uansett tid å skrive en bok, og jeg kan jo begynne å skrive den nå selv om jeg har diagnosen på papiret. Jeg har begynt planleggingen, og jeg har også begynt å skrive førsteutkastet. Det er mye å huske, og jeg vet fremdeles ikke helt hvordan boken blir, men det finner jeg vel ut mens jeg skriver!

Ville du lest boken min?

SONY DSC

Advertisements

10 Comments

 1. Ja! Skriv en bok (og gjerne flere)!

  Tror din historie er gripende, spennende, vanskelig og ikke minst lærerik – jeg kommer til å lese den!

  Like

  Reply

 2. Selvfølgelig kommer jeg til å lese boken din, Sandra. Flott at du blir kvitt borderlinediagnosen – jeg fikk også den diagnosen av en psykolog som overhodet ikke kjente meg. Heldigvis mente de på A4 at jeg ikke har den, men diagnosen er så vidt jeg vet fortsatt ikke fjernet fra journalen min. Det er vel med meg som med deg – at symptomer som ligner på borderline kan komme når jeg virkelig har store depresjoner i forbindelse med den bipolare lidelsen. Stå på, Sandra. Du er så flink, og jeg er veldig stolt av deg, og glad for å ha blitt kjent med deg ❤

  Like

  Reply

 3. Jeg ble kvitt diagnosen for noen måneder siden! Helt siden jeg fikk den ville jeg ha den bort. Eneste er at den alltid står oppført som diagnose når jeg blir innlagt på somatisk. Stå på, det tar tid å få den bort, men det er mulig! Klem 🙂

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s