Kjære jenter, gutter, menn og kvinner!

Repost fra den gamle bloggen.

Kjære jenter, gutter, menn og kvinner. Det er på tide at alle vi slutter å la oss blende av våre egne tanker om oss selv. Det er på tide at vi slutter å trykke oss selv ned. Slutt å sammenlign deg selv med alle andre, for du er unik, og det skal du være stolt av. Ikke tro på stemmene som sier du ikke er bra nok, for du er det! Du er mer enn bra nok. Og du er verdifull. Alle er det.

Slutt å hate ditt eget speilbilde. Den personen du ser i speilet, er ikke den vi andre ser. Du ser bare det din egen selvfølelse forteller deg. Og det den sier er feil. Ordene er bare blitt gjentatt så mange ganger i hodet ditt at du tror det er en sannhet. Men sannheten er at du er vakker. Alle mennesker er vakre på sin egen måte. Alle er unike, og alle har noe vakkert ved seg.

Slutt å bry deg om hva alle andre måtte tenke om deg. Vær deg selv, og vær det med stolthet. Du kan ikke tilfredsstille alle. Bruk heller energien din på folk som liker deg for den du er, for det er alltid noen setter pris på deg. Som aksepterer deg og vil deg godt. Det er de du skal bry deg om, ikke alle andre.

Slutt å fokusere på dine negative sider. Alle har vi komplekser og ting vi ikke liker ved oss selv, men alt er ikke utelukkende negativt. Vi har alle positive sider, egenskaper, og ting vi er flinke til. Flytt fokuset mot hva du har som er fint, og hva du kan, for det er alltid noe positivt. Fokuser på det, og ikke alt du ikke har, eller det du ikke får til. Det vil bare ødelegge deg.

Jeg er så glad for at jeg endelig klarer å se dette. Tenk så bortkastet det har vært å gå rundt hele livet mitt og hate meg selv. Det er så befriende å endelig kunne si til meg selv at “hey, du ser faktisk ikke så verst ut i dag!”. Og å drite i hva alle andre tenker om meg. Hvis noen ikke liker meg for den jeg er, så vil jeg faktisk ikke ha dem i livet mitt. Det er så godt å bare kunne si “takk!” når jeg får komplimenter, og faktisk ta det til meg. Selvfølgelig er ikke selvfølelsen min like bra hele tiden, men i depresjonsfrie perioder, så er den ganske så bra. Målet mitt er at den skal være like bra hele tiden, og det tror jeg jeg skal få til.

SONY DSC

Advertisements

4 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s