Verdien av å ha noe å gjøre

Etter at jeg ble syk, så har jeg alltid hatet å få spørsmål fra fremmede om hva jeg driver med. «Eeh, jo, tja, ingenting egentlig». Når man hilser på nye mennesker er det vanlig å snakke om hva man jobber med, eller hva man studerer. Jeg gjør det selv, jeg stiller de samme spørsmålene til andre for å starte en samtale. Hva man driver med til vanlig sier mye om hva slags person vedkommende er, og det er interessant å høre om. Men å få spørsmålet selv, når man ikke driver med annet enn behandling kan være ganske pinlig. Man vil jo ikke drepe stemningen heller ved å snakke om sykdom. Folk lurer jo på hvorfor man ikke jobber eller studerer. Jeg er generelt veldig åpen av meg, og svarer på det meste av spørsmål, men det er ikke morsomt å føle at man ikke gjør noe fornuftig. Det er mange fordommer mot oss som går på nav, og mange mener vi bare tar og tar og tar, og ikke gir noe tilbake til samfunnet.

Men nå har jeg et svar. Jeg har to svar! Jeg kan svare «Jeg går på skole, og så er jeg nestleder i Mental Helse Ungdom Trondheim». Jeg trenger ikke å fortelle at jeg bare går på skole 2-6 timer i uken, for det er ikke viktig. Det viktigste er at jeg går på skole. Nestleder er jo heller ikke mer enn et vanlig styremedlem som må stille opp om styrelederen ikke kan, men det høres ut som en viktig rolle. Det er det jo også. Alle medlemmene av styret har en viktig rolle. Nå kan heller ikke folk si at jeg ikke gir noe til samfunnet, for det jeg gir til samfunnet gjennom å sitte i styret i MHU er mye mer verdifullt enn noen som sitter på et kontor og bare betaler skatt. Begge delene er viktig, men jeg selv anser min rolle i MHU som et svært viktig bidrag til samfunnet. Jeg kan være med å påvirke så mye, og jeg er et ansikt for mange som ikke tør å stå fram. Jeg er så stolt over det jeg gjør, og jeg ser på dette som et stort skritt på veien mot å komme tilbake til livet.

Jeg kjenner på kroppen at det gir meg mye å faktisk ha noe å fylle livet mitt med. Jeg følte meg ubrukelig da jeg bare gikk hjemme. Jeg hadde ikke mulighet til å gjøre noe annet på den tiden, men jeg anbefaler alle som kanskje har litt ekstra overskudd til å engasjere seg i noe. Finn en organisasjon som jobber for noe du brenner for, og engasjer deg! Nå snakker jeg selvsagt ikke om de som er så syke at de knapt nok klarer å løfte en finger, men hvis du har mulighet til å gjøre litt mer enn å bare sitte hjemme, så finn noe å fylle kanskje én dag i uka med. Det er en start! Mange kommuner har også tilbud til folk som går hjemme, som treffsteder, matlagingskurs, turgrupper og lignende. Se om det finnes slike tilbud nær deg. Går det ikke, så går det ikke, men prøv!

10727797_785993454814815_246822342_nHva er dine synspunkter på dette?

Advertisements

8 Comments

 1. U r a winner,Sandra :)Og du har nådd langt,og kommer til å nå ennå lengre.
  Vet at du vil gjøre en alle tiders jobb.Du er en inspirasjon for meg,og sikkert mange andre,og det gir en positiv smitteeffekt.Personen som nylig uttalte at det “aldri kom til å bli noe av oss” og det at “vi var milevis fra å arbeide”,kan dra en viss plass 🙂
  Stolt av deg vennen ❤

  Like

  Reply

  1. Det var vel strengt tatt behandleren min som kom med det utsagnet du sikter til om du hadde lest litt nøyere hva jeg skrev. Men jeg uttrykte meg kanskje litt dårlig og jeg beklager om du ikke skjønte det. 🙂
   Og om du Sandra føler for å bake så tar jeg gjerne i mot både boller og kanelsnurrer… 😆

   Like

   Reply

 2. Ja,skyld på behandleren din du.Det du er flinkest til er jo å ta ansvar for hva du sier og gjør.Behandleren din kjenner ikke oss som det angår.Vi har ALDRI vært ute etter “å ta deg” som du skriver,det er igjen en vrangforestilling.Hvor vi er i vår bedringsprosess,vet din behandler ingenting om,og hva du tror og mener om meg og de andre gir jeg blanke i.

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s