#Sommerkroppen2015

#Sommerkroppen2015 er en hashtag vi kommer til å se mye av framover, og det irriterer meg. Delvis fordi jeg vet jeg ikke kommer til å få noen optimal #sommerkropp selv, så lat som jeg er, men aller mest fordi det skaper et press på at man skal ha en perfekt sommerkropp. Sommerkropp, hva er det forresten? Kropp er jo kropp, og den består av nøyaktig de samme innvollene i juli som i november, men det er visst forskjell på hvordan den skal se ut på utsiden i de forskjellige månedene. I januar er det lov til å være dvask etter desember (hvor det er lov til å spise mat), men dvaske kropper har visst ingenting å gjøre på stranda om sommeren. Nei, før du får bevege deg på stranda er du nødt til å ta noen tusen squats, og gjerne mens du tar bilder av deg selv mens du gjør det. Man må jo dokumentere veien mot #sommerkroppen.

Misforstå meg rett, det er flott at folk trener, og det er helt greit at folk vil se bra ut, og ha en såkalt #sommerkropp, og jeg blir ikke særlig påvirket av det. Jeg burde vel strengt tatt blitt litt mer påvirket, men poenget er at det er andre der ute som blir påvirket når de får dette sommerkroppstyret trykket opp i trynet hver dag, som utvikler spiseforstyrrelser fordi de tror at de må ha en perfekt kropp når juni nærmer seg. Jeg kjenner altfor mange jenter som har latt seg påvirke av kroppspress og utviklet anoreksi, bulimi og ortoreksi, og jeg vil helst ikke se flere havne i spiseforstyrrelsens klør. Det er en forferdelig sykdom, og det er jævlig å se venner bokstavelig talt forsvinne rett foran øynene dine. Det starter kanskje med at de skal ha en sommerkropp, og så skal de bare ned litt til eller bygge litt flere muskler til neste års sommerkropp, og for hver sommer så blir det verre og verre. De har ingen vinterkropp i mellom sommerkroppene, for de jobber hele året med neste års sommerkropp. Det er sunt å trene og ha et bra kosthold, men det kan fort utvikle seg til å bli usunt. Det har jeg sett mange eksempler på.

Det er bra å være stolt av kroppen sin, men for å være fornøyd så du ikke ha sixpack, mellomrom mellom lårene og svære biceps. Du må ikke på død og liv (for det kan faktisk utvikle seg til å handle om død og liv) være tynn. Jeg veier 10kg mer enn det som er trivselsvekten min (og minst 20kg mer enn hva samfunnet krever av meg), men jeg bryr meg ærlig talt ikke. Jeg er ganske fornøyd allikevel, selv om det tyter ut både her og der. Kropp er kropp, både på sommeren og vinteren, så her er mine tips til #sommerkroppen2015:

1. Ha en kropp.

2. Finn en strand.

3.Nyt sommeren.

(Når den tid kommer…)

10346210_749351541753559_3282911087117562843_nHva tenker du om dette?

Ønsker alle sammen en fin mandag!

(aner ikke hva som har skjedd med skriftstørrelsen)

Advertisements

8 Comments

 1. Å jeg bare elsket det innlegget her! Kunne ikke vært mer enig, og ja jeg også veier nok også mye mer enn det samfunnet “krever”. Men jeg også driter i det. Så lenge jeg er fornøyd med meg, så kan jeg ikke fatte hvorfor ikke andre skal være det!
  Ha en strålende mandagen videre 🙂
  Ps. En super blogg du har 😉

  Like

  Reply

 2. Du er en av de mest sexy damene jeg vet om baby! Love your butt! Enig med deg, det er dessuten ingen andre som bryr seg om Hvordan andre ser ut på stranda med mindre man er ekstremt stor (fordi det dominerer synsvinkelen din) eller ekstremt tynn (fordi man får helt sjokk over at det faktisk finnes levende døde midt på høylys dag).

  Like

  Reply

  1. Hahaha, takk, Vilde! Før jeg leste hele kommentaren og navnet ditt så trodde jeg du var en creepy fyr 😛
   Delvis enig i det siste, for det finnes også de som mener at hvis man veier for mye skal man holde seg unna stranda. Heldigvis er det sikkert ikke så mange av dem, de vises bare bedre fordi meningene deres er så teite!

   Like

   Reply

 3. Jeg er creepy! *krafs *nei ingen bør holde seg unna stranda fordi de er tjukk eller beinete. Men jeg klarer iallefall ikke å ikke legge merke til det hvis det er slike enorme kontraster. Litt som du møter en mann med vorte på nesa. Selvsagt ser du på vorta, det går ikke an å la være. Men man bare ser det. Men man kommenterer det ikke eller snakker om det.

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s