Verkebyllen sprakk, og jeg har tatt et valg

Jeg lurte meg selv til å tro jeg var likegyldig til alt, men det viste seg å bare være en maske, en overlevelsesstragegi. Det var tryggere å være likegyldig enn å føle meg avvist og kjenne på all frustrasjonen rundt situasjonen min. I går sprakk det, og jeg fikk et massivt sammenbrudd. Det var som en verkebyll som eksploderte, og plutselig kom alle følelsene som hadde samlet seg den siste uken. Jeg gråt og gråt til en av sykepleierne her, og bare ropte ut masse uforståelige ord innimellom all hikstingen. Jeg fikk en beroligende tablett og etter noen timer da jeg hadde roet meg ned og tenkt litt, tok vi en samtale der jeg for første gang siden før helgen fikk satt ord på frustrasjonen jeg følte på. Endelig klarte jeg å fortelle hvordan jeg hadde det og om tankene mine rundt alt.

I dag under samtalen med psykologen fikk jeg pratet og grått igjen, og han sa det var godt å se at jeg klarte å vise litt følelser, for fram til nå har jeg bare vært helt alvorlig uten noen mimikk i ansiktet. Det var en fin samtale, og han fortalte at behandlerne her hadde blitt enige i at jeg skal ha et opplegg her framover. Jeg kommer til å forklare nærmere senere.

Jeg er så heldig at jeg har en psykolog som kjemper for meg, og som ikke gir meg opp selv om jeg gjør det. Selv når motivasjonen min er på det dårligste så lar han meg ikke bare gi opp. Han presser meg til å komme meg opp av depresjonen, og det gjør de andre ansatte her også.

Jeg har tatt et valg. Jeg har bestemt meg for å prøve. Jeg skal gi det en sjanse, og jeg skal prøve å jobbe for at det skal gå bra å komme hjem. Jeg skal prøve å samarbeide både her og med basen, og jeg skal prøve å akseptere at jeg har nedturer innimellom. Det blir ikke lett, men hvor mange valg har jeg egentlig? Jeg vet jo innerst inne at jeg har mye å leve for, selv om depresjonen prøver å overbevise meg om at jeg ikke har det.

image

Jeg har startet i dag med å ta meg en dusj, fått hjelp til å børste håret, og fått håret flettet for å unngå floker.

Let the games begin.

Advertisements

6 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s