Kroppen ga opp

Den siste tiden har vært tøff. Så langt nede som jeg er og har vært nå kan jeg ikke huske sist jeg var. Har brukt flere dager på å skrive dette innlegget da jeg ikke har krefter i hendene, men jeg har mye på hjertet. Jeg beklager på forhånd for eventuelle skrivefeil.

Jeg har de siste ukene vært mye inn og ut av psykiatrien, og vært tvangsinnlagt tre ganger. Jeg har vært veldig destruktiv og situasjonen har vært ganske alvorlig.

Men forrige uke ble jeg så sliten av alt at kroppen ga opp. Den ga opp både det å leve og det å dø.  Jeg går rundt i en halvdø tilstand der jeg er pleietrengende. Jeg har måttet bli dusjet, vasket og fått hjelp til å pusse tennene.  Jeg må følges på do fordi jeg er så ustø og svak i muskulaturen. Jeg lå bare i senga i en uke, og var for sliten til å spise og for sliten til å se på tv.

I går ble jeg vekt av de på basen og fikk beskjed om at jeg skulle til legen. Siden jeg var så svak i kroppen ble det bestilt ambulanse, og jeg måtte bli med uten at jeg visste hva jeg egentlig skulle til legen for. Jeg visste jo at det ikke var noe somatisk galt med meg. Da jeg kom dit ringte han Østmarka med en gang, og før jeg rakk å reagere så var jeg innlagt. Men det er greit. Jeg forstår nå at jeg trenger hjelp. Jeg skal være her i en uke og bli pushet så kroppen pg hodet kommer i gang igjen. Jeg er deprimert,  men jeg kjenner verken på følelser eller tanker, jeg er bare generelt nedstemt og utbrent.

Jeg tror egentlig kroppen min har gått inn i denne tilstanden for å overleve. Jeg var en stor fare for meg selv, og dette var den eneste måten å hindre meg selv i å gjøre noe. Jeg er ikke i stand til å skade meg selv på noen som helst måte nå. Men det er vel kanskje like så greit. Kroppen er egentlig litt fascinerende sånn.

Jeg har bestemt meg igjen for å ta imot hjelp. De er virkelig innstilt på å gjøre alt for å hjelpe meg.  Og neste helg må jeg være på bena igjen. Da skal jeg til Oslo i konfirmasjon til min kjære kusine. Det er er fint mål. En ytre motivasjon som også på en måte blir indre siden hun betyr så mye for meg.

Nå tror jeg dette innlegget ble langt nok, så jeg får heller skrive mer i morgen hvis jeg har mer krefter. Armene er slitne nå.

Ps. Jeg lover å bli mer positiv snart. Har bestilt en pakke positivitet og en kanne med glede til neste uke!

image

Advertisements

29 Comments

 1. Det er helt utrolig hvordan kroppen “tar vare på seg selv” ved å reagere så fysisk på noe psykisk.. Håper du er på bena igjen om ikke lenge Sandra.
  Klem ❤

  Like

  Reply

   1. Ja! Hadde jeg ikke opplevd lignende før, hadde jeg vært bekymret for om det var noe alvorlig galt fysisk. Men blir ikke redd nå, for vet det “bare” er depresjon.

    Like

 2. Har du hørt om boka “det er ikke mer synd på deg enn andre?”

  Tenkte du burde ha lest den. For det virker som du tror du har det værst i hele verden, mens du i virkeligheten har et helt supert behandlingstilbud som mange i landet bare kan drømme om.

  Ønsker deg uansett god bedring 😉

  Like

  Reply

 3. Andrea:Hva vet du om det behandlingstilbudet Sandra har?Du er åpenbart sjalu!
  Det å skrive hvordan ting er når det er vanskelig,er for å beskrive hvordan ting er,slik at andre kan få en forståelse hvordan det er.På samme måte som når man beskriver hvordan ting er når det er
  bra.
  Kanskje du burde lest den boka du refererer til selv?

  God bedring til deg og “Andrea”!

  Like

  Reply

  1. Jeg vet ikke mer enn det Sandra har skrevet om gjennom flere blogger i flere år. Og ut i fra det virker det som hun har et veldig bra behandlingstilbud i forhold til mange. Jeg har mitt eget behandlingstilbud som funker for meg så jeg er overhodet ikke misunnelig.

   Hva mener du med å skrive navnet mitt i hermetegn stokbakkena?

   Like

   Reply

 4. Andrea:hva vet du om hvilket behandlingstilbud Sandra har?Du er åpenbart sjalu,og unner ikke andre hjelp.Tror du bør lese den boka du refererer til selv.
  Det er stor forskjell å skrive om hvordan ting er når de er dårlige,og når noen kun vil ha sympati.

  Like

  Reply

 5. Masse god bedring! Jeg har en psykiater som er dust og sendte meg hjem etter overdose nummer to på en uke. Så måtte ta saken i egne hender (ved hjelp av personalet ved boligen) og ble innlagt. Det er sånne stunder jeg gjerne skulle hvert på tvang så ambivalensen ikke skriker for høyt. Jeg håper du hadde god nytte av tvangen og at du kommer deg på bena igjen!! Stor klem! ❤

  Like

  Reply

 6. “Andrea”:det er faktisk ikke sånn at hele livet til Sandra er på hennes blogg,i motsetning til enkelte andre blogger.Ting som hun ønsker å holde for seg selv.Så du VET faktisk lite om det behandlingstilbudet Sandra har/ikke har.
  Du må jo synes veldig synd på deg selv,når du anbefalte den boken du refererer til.
  Det siste Sandra vil,er å få sympati.Forståelse og empati er noe helt annet.
  Hvis du ikke vet hva forståelse og empati innebærer:google det!

  Liked by 2 people

  Reply

 7. “Andrea” er en fake profil,som en annen person har.Vi vet hvem det er,og vedkommede har det med å kommentere frekt med fake profiler.Det handler kun om feighet,og at personen har lite innhold i livet!

  Liked by 2 people

  Reply

  1. Stokbakkena: hvem er du til å si at jeg er fake? Du vet like lite om meg som du sier jeg vet om Sandra. Og er ikke din profil fake da siden den leder til en blogg som ikke fnnes?

   Like

   Reply

  1. for de fleste som kjenner til saken er det ganske opplagt hvem Anita refererer til, og nei jeg sitter ikke å følger med kommentarfeltet ditt. Hvis du lurer på hvorfor jeg svarer raskt nå er det fordindet fikk varsel på ipadden om respons på kommentaren min.

   Like

   Reply

 8. Jeg har ikke referert til en bestemt person,men du føler deg tydeligvis truffet.Det er din sak.
  Har så vidt jeg vet ikke paranoia,og har aldri slitt med det.Har du Tine?
  Jeg har ingen blogg,og det vet du veldig godt.Men ja,jeg tenkte muligens å opprette en på wordpress adressen,med trem:reising.
  Jeg har bedre ting å gjøre enn å lage oppdiktede personer og et utall av ulike profiler på div.sosiale media.

  Like

  Reply

 9. Som du Tine og “Andrea” nevner,så skulle jeg ha en falsk blogg.Hvordan kan dere begge vite det,når det er kun en person som har kikket inne på siden min?Jammen hadde du tatt en titt der Tine.Ingen “Andrea”.Når skal du skjønne at du “driter deg loddrett ut” i full offentlighet?
  Skulle det være noe mere du har på hjertet,så kan du jo sende meg en mail?
  Blir feil å ta det på Sandra’s blogg.Du har yahoo-adressen min 🙂

  Liked by 2 people

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s