Hvorfor hjemme er best ♥

I flere år var det å være hjemme ensbetydende med angst, ensomhet, selvskading, depresjon, gråt og ligging på gulvet i fosterstilling. Jeg kjente meg virkelig ikke igjen i uttrykket «Borte bra, hjemme best». Borte var ikke bra, og hjemme var i hvert fall ikke best Hjemme var helt jævlig faktisk. Jeg klarte ikke å ta vare på meg selv. Jeg var veldig dårlig og i behov for mer enn bare poliklinisk hjelp, men det eneste jeg fikk tilbud om var å være innlagt i et par dager av gangen. Det gjorde meg bare verre, og det gjorde at de dagene jeg var hjemme i mellom innleggelsene var helt forjævlige. Mange trodde jeg var institusjonalisert, men sannheten var at jeg aldri fikk nok tid til å bli bedre. Jeg fikk aldri slappe av. Jeg var aldri avhengig av å være innlagt, jeg hadde bare behov for ordentlig hjelp.

Nå, noen år senere er ting annerledes. Jeg får mer hjelp, jeg elsker leiligheten min, og jeg klarer meg selv i lange perioder. Jeg har gode minner fra hjemmet mitt. I går kom jeg hjem og det var utrolig deilig å bare være helt alene. Og det var godt å få være hjemme uten at noen ringte legevakten for å få meg tvangsinnlagt igjen. Jeg var klar. Klar for å dra hjem, og klar for å jobbe videre poliklinisk. Det er sånn det skal være. Man skal ikke sendes hjem for å bli sendt tilbake samme dag. Det gjør bare ting verre.

Nå kan jeg endelig si at hjemme er aller aller best!

Her er noen grunner til at det er best å være hjemme:
♥ Jeg kan ligge på sofaen.
♥ Jeg kan prompe så mye jeg vil.
♥ Jeg kan spise (eller ikke spise) når jeg vil.
♥ Jeg kan legge meg når jeg vil, og stå opp når jeg vil.
♥ Jeg har alle tingene mine her.
♥ Jeg har verdens beste dusj.
♥ Kaffen på Østmarka smaker bajs.
♥ Jeg kan høre på høy musikk og synge for full hals.
♥ Jeg kan være helt alene så mye jeg vil.

11232476_693070100820774_1640851527_n
Jeg ser kanskje ikke så blid ut på dette bildet, men jeg er det altså! Og veldig glad
for å endelig kunne bruke noe av det jeg kjøpte i København i påska!

Har du noe å tilføye på lista mi?

Advertisements

16 Comments

 1. – Å ikke måtte ta alt av rydding og oppvask med én gang, men kunne la det stå i hvert fall en liten stund.
  – Å kunne gå rundt i akkurat de klærne jeg vil, eller uten klær, for den saks skyld ;).
  – Mine egne regler. Høres barnslig ut å si det sånn, men det er litt deilig etter to år med folkehøyskole :D.
  – Å kunne vaske klær når jeg vil, uten å måtte skrive med opp på en liste eller lure på når vaksemaskinene er opptatt ;).
  – Å kunne ha ting i kjøleskapet og ikke måtte gå og lure på om det fremdeles er der dagen etterpå.

  Men det er en balansegang óg. Jeg liker faktisk nesten internatlivet best, spesielt det å bare kunne gå rett ut døren for å være med folk:).

  Like

  Reply

   1. Både det å bo for seg selv og det å bo på internat har fordeler og ulemper :). Noen ganger når jeg har bodd på internat har jeg savnet å ha bygget for meg selv, men når jeg bor alene kan det føles litt “tomt” og stille.

    Like

 2. Hei, Sandra!

  For en liten stund tilbake skrev jeg et innlegg om det var noen blogger jeg kunne følge. Jeg har tatt en titt på bloggen din, og jeg vil gjerne fronte den i et innlegg på min blogg.

  Håper du synes dette er greit! 😀

  Ha en fin dag!

  Mvh
  Eilèn Irene Holt

  Like

  Reply

 3. Jeg trives aller best hjemme, rett og slett fordi jeg kan gå i pysj hele dagen, slippe å ha på meg BH, gå på do når jeg vil og ja promp er jo essensielt her. haha herlig!

  Like

  Reply

 4. Jeg har også fått et helt annet forhold til å være hjemme etter at jeg fikk et hjem som føles trygt. Ting jeg setter pris på er å kunne snakke med meg selv uten at noen ser rart på meg, å kunne bestemme lys og temperatur selv, å få innrede og pynte akkurat slik jeg vil og ikke minst – å ha full kontroll på fjernkontrollen 😉 Men det aller beste er å ha et sted å føle seg trygg, der jeg virkelig kan slappe av uten å trenge å være redd for noe jeg ikke vet hva er.

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s