Pust ut, det går bra!

Jeg klarer å strekke meg lengre og lengre i de gode periodene. Jeg har kommet veldig langt. Men det krever mye av meg. Det er ikke sånn at jeg bare kaster meg inn i ting med glede. Jeg er veldig impulsiv av meg og sier ja med en gang jeg får en forespørsel, men jeg går mange runder med meg selv etter jeg har sagt ja. Jeg går rundt med mye angst i forkant av alle ting jeg skal gjøre, og får ofte stresshodepine, brystsmerter og pustevansker. Men jeg føler det er verdt det. For å komme meg videre er jeg nødt til å utfordre meg selv, og det gjør jeg ved å si ja. For noen år siden sa jeg nei til alt, bare fordi jeg ikke turte å ta buss eller å møte andre mennesker. Nå sier jeg faen meg ja til å holde foredrag i utlandet på engelsk! Jeg har lurt mange ganger den siste måneden på om det har klikka for meg, men så tenker jeg på den følelsen jeg kommer til å ha i ettertid. Jeg elsker jo dette! Jeg elsker å formidle, og å få mennesker til å høre på meg.

Innlegget i går ble skrevet med en stor klype humor, men det jeg skrev er faktisk tanker jeg har hatt de siste dagene. Jeg har til tider vært så stressa at jeg har hatt lyst til å knuse alt rundt meg, men jeg har også hatt sommerfugler i magen fordi jeg gleder meg. Jeg har brukt mye av det jeg har lært i terapien den siste uken. Jeg har måttet bruke pusteøvelser, hørt på beroligende musikk, brukt visualiseringsteknikker og jeg har utfordret tankene mine. Hver gang jeg får katastrofetanker, går jeg inn og forandrer på tankene. Jeg kommer ikke til å dø, og går det dårlig, så går det dårlig. Det er ikke verdens undergang om noen ukjente estere ser meg drite meg ut. Sannsynligvis er de ikke så mye flinkere enn meg i engelsk heller. Jeg har med meg Vilde og Kristian som er mye mer vant med å reise enn meg, så jeg skal nok klare meg på flyplassene også. Begynner jeg å gråte før eller etter foredragene, så er det bare tårer, og det er ikke farlig. Brystsmerter er heller ikke farlig. Jeg gleder meg jo til å se Tallin og ikke minst til følelsen jeg kommer til å ha når det er gjennomført. Kanskje blir det dritgøy mens jeg prater også! Jeg var jo dødsnervøs før det første foredraget mitt også, men det gikk jo over all forventning, og faktisk har folk som ikke var der hørt om det til og med! Det går nok bra, og hvis det ikke gjør det, så får det bare være.

Nå skal jeg prøve å slappe av mest mulig i kveld, og ikke tenke på foredragene. Det får jeg ta i morgen når vi er kommet fram.

11282618_385574011634675_1629853688_nHva er din beste metode for å roe deg ned når du har angst for noe?

Advertisements

8 Comments

 1. Husk at det er en mellomting mellom det å si bare ja,eller bare nei da.Så du ikke sier “ja” ukritisk,og sliter deg ut.
  Min beste metode for å roe meg ned hvis jeg har angst for noe,er å se morsomme You Tube klipp med hunder,katter og barn.Og hvis det ikke funker bra nok,tar jeg kontakt med noen for å prate litt 🙂

  Riktig god tur,og kick some ass 😉
  Klemmer ❤

  Like

  Reply

  1. Tusen takk! Jeg er flink til å si nei til ting altså, men slike ting som jeg vet jeg kommer på å angre på hvis jeg ikke griper muligheten sier jeg alltid ja til! Klem tilbake ❤

   Like

   Reply

 2. Leste innlegget ditt i går også og om det er no trøst så tror jeg de fleste hadde hatt mye av de tankene før ett foredrag. Og kan også trøste deg med at du nesten garantert er bedre en de fleste Estere i engelsk. Folk begynte ikke å lære det før Sovjet falt så du har ett forsprang der ; ) Talin er i alle fall en veldig fin by og spennende by. Så du kan glede deg. Overraskende “Nordisk” . En av to byer i verden der byens største kirke heter St. Olav Katedralen; ) .

  Like

  Reply

  1. Ja, de fleste har nok slike katastrofetanker før foredrag eller eksamen eller hva det skulle være 😉 Men heldigvis har jeg fått kontroll på dem nå!
   Haha, det var betryggende å tenke på 😉 Håper vi får sett litt av Tallin på turen!

   Like

   Reply

 3. Som sagt over her så er du garantert bedre enn de fleste estere i engelsk. Var der jo i praksis og da snakka ingen engelsk…. kun russisk, estisk og en kunne litt tysk og ei noe fransk.

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s