Foredrag for vgs-elever

Jeg har så mye å gjøre for tiden, at bloggen blir bortprioritert. Men jeg liker det. Det er et sunnhetstegn at jeg ikke har tid til å blogge hver eneste dag. «Ting å gjøre» betyr som regel ett eller annet noen timer av gangen, og det inkluderer også de dagene jeg har satt av til å hvile. Uten de viktige hviledagene mine hadde jeg ikke klart meg så bra som jeg gjør. Det er noe av det viktigste jeg har å gjøre, så lenge jeg også har dager hvor jeg gjør andre ting. Hadde jeg hatt hviledager hver eneste dag, hadde det ikke vært hviledager. Da hadde det bare vært isolering. Men nå som jeg har skole, behandling, møter og andre jobbrelaterte ting, er disse hviledagene innimellom slagene det viktigste jeg må gjøre for å forhindre en nedtur.

I dag har jeg vært i Mental Helses lokaler og holdt foredrag for 24 vgs-elever sammen med fantastiske Tonje Farstad, leder i Mental Helse Trondheim. Hun fortalte historien sin og snakket litt om Mental Helse, mens jeg snakket om Mental Helse Ungdom. Det gikk mye bedre enn forventet og jeg er kjempefornøyd. Foredragene i Tallin gikk jo bra, men de gikk mest bra til å være på engelsk. Dette følte jeg at jeg nailet, siden jeg ikke leste fra et manus, klarte å smile og le litt og se på de jeg snakket for. Jeg tenkte først at de kom til å synes det var dritkjedelig, etter at Tonje hadde snakket om noe interessant, mens jeg bare bare skulle snakke om organisasjonen – og i tillegg på en fredags ettermiddag når alle sikkert ville hjem. Men det så ut til at alle syntes det var interessant, og jeg tror til og med jeg så noen tørke en tåre i øyekroken da jeg fortalte om hvor mye Mental Helse Ungdom har betydd for meg og hvor drastisk livet mitt har endret seg siden jeg ble medlem. Det kan være hun bare hadde pollenallergi og det klødde i øyet da, men jeg liker å tro at det ikke var det. Haha.

I kveld skal jeg ha jentekveld med min kjære lillesøster, siden (eks)stemoren min skal på fest. Det er alt for sjeldent at bare vi to får ha kvalitetstid sammen, og det var utrolig hyggelig at hun heller ville at jeg skulle komme enn å ligge over til en vennine, midt oppi denne venninner-er-viktigst-alderen. Det blir koselig. I morgen skal Anita feires, og det ser jeg også veldig frem til! Og søndag blir selvfølgelig hviledag.

1907486_702211213216803_2005633707327321317_nØnsker alle sammen en så fin helg som mulig!

Advertisements

8 Comments

 1. Synes nesten det er mest imponerende at du greier å holde hviledagene “hellige”! Er så lett å tøye det, selv om man vet at det ikke lønner seg i lengden. Tror opplegget ditt er utrolig smart og det er veldig inspirerende! Bra jobba 🙂

  Like

  Reply

  1. Tusen takk! Det er veldig vanskelig noen ganger. Må si nei til ting jeg egentlig vil være med på! Som i mai, da visste jeg at jeg ikke hadde kapasitet til å være sosial for å klare å gjennomføre turen til Tallinn fordi jeg hadde så mange ting på planen, så da måtte jeg si nei til det meste og si at vi heller kunne gjøre det i juni.

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s