Kjære ambulansesjåfør

Ikke tro at du kan komme inn i mitt hjem og behandle meg som dritt. Ikke tro at du bare kan komme her og tråkke på meg når jeg ligger nede, og snakke til meg som om jeg er en verdiløs idiot. Det er du som er idioten her. Jeg hører hva du sier, men jeg bryr meg ikke en dritt om det som kommer ut av kjeften din. Når jeg ber deg om å holde kjeft når du er i min leilighet så synes jeg faktisk at du skal gjøre det. Og når jeg ber deg om å gå, så går du.

Du er en ambulansesjåfør, eller unnskyld, PARAMEDIC, som du er så jævlig opptatt av å påpeke (selv om det er nøyaktig det samme). Du og legen kommer for å hjelpe folk i krise. Du, kjære ambulansesjåfør (for du er ikke mer enn det) gjør krisen verre. Du sparker meg så jævlig hardt i magen at jeg heller skulle ønske at du bokstavelig talt hadde sparket meg. Det er så latterlig at du er så tøff i kjeften når du er her alene, men når legen kommer inn så roer du ned og sier du ikke har peiling på hva som skjer når han hører jeg roper til deg at jeg ikke vil snakke med deg. Det er også snedig hvordan alle legene som kommer med deg ikke vil gi meg hjelp, når jeg alltid får hjelp når det er en annen ambulansesjåfør som er med. Jeg vet ikke om du er bitter for at du ikke kom inn på legestudiet eller om kona di er utro, men det driter jeg faktisk i. Når du er på jobb, legger du fra deg problemene dine hjemme, og når du er i min leilighet behandler du meg med respekt.

Når jeg for første gang på lenge klarer å be om hjelp før det eskalerer så mye at det ender med tvang, så trenger dere ikke å få meg til å føle meg dum. Jeg hadde i utgangspunktet ikke lyst til å legges inn, men jeg fant frem fornuften i meg og tenkte det kanskje var best. Men dere får meg bare til å føle meg dum og oppmerksomhetssyk. Dere trenger ikke å fortelle meg hva som hjelper meg eller ikke, eller hvordan østmarka fungerer, for jeg vet alt dette så mye bedre enn dere. Og nei, kjære ambulansesjåfør, du kjenner meg ikke bare fordi du har lest journalen min “sååå maaaaange ganger”. Du har lest notater skrevet av andre som heller ikke kjenner meg. Du overser nok også de notatene som er skrevet av de som faktisk kjenner meg. Du leser bare det som underbygger dine egne teorier om meg.

Problemet her er ikke at jeg ikke fikk komme på Østmarka. Problemet er at du fikk meg til å føle meg 100 ganger verre enn jeg var i utgangspunktet fordi du er så jævlig nedlatende mot meg. Og det sa jeg til deg, men du fornekter det og påstår at du ikke er det. Jeg er psykisk syk, men jeg er for faen ikke dum! Selv om dere et øyeblikk fikk meg til å føle meg slik.

De ansatte her har sendt inn klage på deg før, og snart tikker det inn to klager til, en fra dem og en fra meg. Hun fra personalet som var her var så sjokkert at hun ristet. Men det skal du ha, nå har jeg mer motivasjon til å leve igjen, for når jeg kommer meg på bena skal jeg prøve å få deg sparket! Ha en fin sommer!

image

Sorry folk, jeg poster vanligvis ikke ting i affekt, men dette måtte bare ut.

Advertisements

47 Comments

 1. Gøy med journaler. En slags hviskelek av notater som er tolkninger av deg, og som tolkes enda en gang når noen leser dem, så folk kan lage seg et forhåndsinntrykk som kanskje ikke stemmer i det hele tatt :).
  Har ikke noe imot journaler i utgangspunktet, men det kan gjøre en del skade når de skrives av noen som har misforstått, eller ikke holder tunga rett i munnen…

  Like

  Reply

 2. Må gå litt imot deg, skal ikke uttale meg om oppførselen til den AmbulanseARBEIDEREN eller paramedicen som var hos deg, det har jeg ikke grunnlag for, Men, det er stor forskjell på å være Paramedic som er en 3 årig utdannelse på høyskolen etter fagbrevet som ambulansearbeider, og en ambulansearbeider! Det provoserer meg å se hvor mye trykk du legger på at han er en udregelig ambulansesjåfør, for ja han kjører bilen, men han har ikke sjåfør utdannelse, han er et helsepersonell, som kanskje har en dårlig dag eller lignende, eller kanskje han har fordommer mot psykriatri, ambulansearbeidere er også kun mennesker!! jeg vet ingen ting om din historie,eller om denne ambulansearbeideren, men når du tilkaller en ambulanse, så ber du om dems hjelp, og må faktisk snakke til de med samme respekten du ønsker å få av dem! som sagt, de er kun mennesker!

  Liked by 1 person

  Reply

  1. Åja, trodde det var det samme. Jeg tilkalte ikke ambulanse. Personalet her ringte legevakten som sendte en legevaktbil, som han kjørte. Jeg synes ikke det å ha en dårlig dag er en god nok unnskyldning, og dessuten på han ha svært mange dårlige dager ettersom jeg har møtt ham en del ganger. Og det du sier om at han sikkert har fordommer mot psykiatri fordi han kun er et menneske er jo på trynet. Du sier jo selv at han er helsepersonell, og da kan man ikke ha fordommer mot de man jobber med! Og det tok et kvarters tid før jeg begynte å kjefte på ham. Jeg var rolig og prøvde å snakke med dem og svare på spørsmålene, men når han fortsatte og fortsatte og fortsatte med å behandle meg dårlig så klikka jeg til slutt.

   Liked by 1 person

   Reply

  2. “Kanskje har fordommer mot psykiatri” . Hører du ikke selv hvordan det høres ut? Uansett hvilken fancy tittel du har så har du ingen ting på en ambulanse å gjøre om du har fordommer mot en pasientgruppe. Med så laang utdannelse som du sier så burde personen ha vist bedre. Poenget er vel at uansett hvor lang utdannelse du tar så kan man ikke lese seg til empati hvis man er født drittsekk. Håper ikke dere som henger dere opp i den settningen med ambulanseARBEIDER jobber i førstelinja i helsevesnet selv. Om dere gjør det så syns jeg dere skal ta en runde med dere selv å tenke etter om det er riktig jobb for dere. Litt sjokkert her.!!!!

   Like

   Reply

   1. Du kan så si, Helge! Jeg merker det er to forskjellige typer ambulansearbeidere som har kommentert her/kontaktet meg. Den ene gruppen henger seg opp i det jeg skrev om tittelen, og den andre gruppen er rystet over at yrkeskollegaer oppfører seg sånn! Tenk litt på den ☺

    Like

 3. Veldig bra skrevet, er ingen i faget mitt som skal ha ein slik oppførsell. Blei litt glad når du sa at heldigvis andre ambulansepersonell hjalp deg så godt dei kunne. Du har ein flott blogg, gir og eit godt innsyn i ein kvardag som ikkje alle kan forstå, eller i det heile prøve og sette seg inn i.. Så stå på.!

  Liked by 2 people

  Reply

  1. Enig med deg KP. Å at du er en av dei flinke kan jeg skrive under på 😊 Idioter og usympatiske mennesker finnes i alle slags yrker og overalt. Men man burde ikke finne seg i å bli behandlet sånn. Send inn klage på vedkommende. Faktisk kan denne type oppførsel være farlig med tanke på at det kan forverre tilstanden til pasienten som blir/føler seg dårlig behandlet og fra før av sliter.

   Like

   Reply

   1. Tro meg, jeg skal sende klage! Personalet i boligen har allerede sendt inn klage på ham nå, og de har gjort det før. Det er dritfarlig! Sist gang så endte det nesten opp med døden etter at han hadde dratt. Men han trodde nok jeg bare var en svak psykiatrisk pasient. Han visste ikke at jeg hadde en blogg som er lest av mange, og at 7000 mennesker skulle lese blogginnlegget om ham! Hevnen er søt 😊

    Like

 4. Hørtes ikke bra ut 😦 har hospitert i ambulansen og har vært med på at pasient slår seg vrang og vi faktisk må snakke litt hardt til pasienten for at han/hun skal skjønne at det er alvor. Og respekt går begge veier. Du forventer respekt, da skal du GI respekt. Du ber ikke en ambulanseFAGARBEIDER om å holde kjeft, og mene at de er respektløse. Og bare for å nevne det og, det er ingenting som heter “ambulansesjåfør” lengre. De har begge lik utddanning, og bytter på hvem er pasientanvarlig og hvem som kjører. Jeg vet ikke situasjonen, men det er LITT provoserende at du sier ” for du er ikke mer enn det” når perosnen er mer enn ambusjåfør. Han kan sette mange ulike medikamenter på flere ulike måter. Stikke veneflon på deg i en bil som humper mens du er så stressa at blodårene din ikke synes. Vell, også må jeg tilføye at ambulansefagarbeider vet litt mer medikamenter tror jeg.

  Ikke missforstå meg, jeg synes det er veldig trist at du har blitt behandlet på den måten, men vær så snill, ikke slå alle under en kam, og jeg må bare si at alt ikke er like ille som det av og til virker – sier IKKE at det er tilfelle i denne situasjonen. Jeg håper du er på bedringens veg, og hvis du noen gang skal trenger ambu igjen, at du bli behandlet på en verdig og respektfull måte! 🙂

  Liked by 1 person

  Reply

  1. Jeg begynte ikke å kjefte på ham eller ba ham om å holde kjeft før et kvarters tid. Først hadde de sydd meg, og så hadde vi snakket. Da han hadde vært frekk i et kvarter, og bare fortsatte og fortsatte, så klikka jeg til slutt. Og dette er ikke første gangen jeg har møtt ham. Han er slik hver gang, og jeg har aldri hevet stemmen eller kjeftet på ham før. Strikket mitt kan tøyes jævlig langt, men når det smeller, så smeller det hardt.
   Vil forøvrig si at dette ble skrevet rett etter han hadde dratt, og jeg kan se at det var hardt skrevet. Men jeg står for det jeg sa, bortsett at jeg har misforstått det med tittelen hans. Men han har uansett ikke rett til å behandle meg sånn, samme hvilken tittel han har.

   Like

   Reply

 5. En ambulansesjåfør er noe som nesten er utryddet i norge i dag. Det er en person som kun kjører bilen. En ambulansearbeider/paramedic er en person som har kompetanse i akuttmedisin, og kan starte behandling av pasienter utenfor sykehus. Det er stor forskjell. Å si noe annet er som å si at en sykepleier og en pleieassistent er det samme. Just fyi…

  Liked by 1 person

  Reply

 6. Flotte Sandra. Bra du får ting ut, og jeg håper virkelig at du klarer å få denne ambulansesjåføren, eller jeg må vel si paramedicen sparket. Stå på sterke, Sandra ❤

  Like

  Reply

 7. Hei Sandra. Så utrolig kjipt at du har hatt så mange dårlige og uheldige opplevelser med en ansatt i etaten, når du har trengt hjelp og har vært sårbar. Det er ikke greit, og det beklager jeg at du har måttet oppleve. Jeg tror det er mange, i alle slags helseyrker, som aldri har opplevd selv å slite med noe vondt – eller har kjent på viktigheten og verdien i å bli møtt og sett – på en ordentlig måte, og dermed opptrer klønete i møte med pasienter fordi man ikke er klar over betydningen av hva man sier og gjør. Det finnes mange ulike personligheter blant ambulansearbeidere, og mange ulike måter å forholde seg til mennesker og situasjoner på. Det unnskylder ingenting men det kan muligens forklare noe om oppførselen til denne ansatte som du har møtt på. Alle mennesker vi møter i tjeneste skal vi møte med respekt, tålmodighet og medmenneskelighet – og om du har opplevd noe mindre enn det så beklager jeg på vegne av alle oss andre som gjerne skulle ha møtt deg annerledes. Jeg kjenner hverken til denne ansatte, deg eller denne saken, men kom tilfeldigvis over bloggen din og ville gjerne skrive til deg. Håper du ikke tror vi alle er slik og håper for all del ikke at opplevelsene med denne uheldige ansatte hindrer deg i å fortsette å be om hjelp når enn du måtte trenge det. Til slutt vil jeg si, så sterk, modig og vakker du er som deler av deg selv og din historie her på bloggen – og ikke minst: som står i alt du gjør og kjemper for å bli bedre. Du er nok et forbilde for mange ved å gi et ansikt og en stemme til arbeidet med psykisk helse og det å være tørre å være ærlig, åpen og sårbar i det “offentlige”.
  Jeg heier på deg!!

  Liked by 1 person

  Reply

  1. Tusen takk for hyggelig svar! Jeg har møtt mange fine ambulansearbeidere, som har behandlet meg med respekt. Det er akkurat denne fyren som behandler meg som dritt. Han er grunnen til at jeg er livredd for å be om hjelp på kveldstid (når legekontoret er stengt) i tilfelle det er han som kommer. Nå tør jeg ikke det mer, for det var så ubehagelig i går at jeg skjelver når jeg tenker på det.
   Men flott å se at oppegående mennesker som deg tar denne utdannelsen! Det er en viktig jobb, selv om det ikke høres ut som at jeg mener det i innlegget. Dere skal redde liv, ikke ødelegge dem! Lykke til videre i utdanningen!

   Liked by 1 person

   Reply

 8. Ikke greit at du blir behandlet dårlig, men den helsevesen delen i meg river når du skriver at paramedic og ambulansesjåfør er det samme. Det er så langt derifra det samme. Han har en lang utdanning som ikke hvem som helst har, så synes ikke det er greit å rakke ned på paramedic som yrke selvom denne ene personen har behandlet deg dårlig. På en annen side, så forsvarer jeg ikke denne mannen, for uansett hvilken lidelse man har som krever helsehjelp, enten det er en psykisk lidelse eller et brukket bein, så skal man møtes med respekt. Men, husk at vi i helsevesenet også ønsker sårt å bli møtt med respekt, for vi er ikke mer enn mennesker, akkurat som deg, og når folk går løs på oss, både verbalt og til og med fysisk, så et det ting vi ikke glemmer og det er ting vi tar med oss hjem når vi legger fra oss uniformen og er oss selv, når vi ikke er sykepleiere eller paramedics, men når jeg er bare meg hjemme med mannen min, og han kanskje er hjemme med kona si. Man skal ikke ta med seg sitt private når man er på jobb, men, når man bare er et menneske (like mye som en som jobber på Kiwi eller som jobber på en klesbutikk) så er det tidvis at det ikke går å legge det helt fra seg. Det kan hende denne mannen har opplevd noe fælt med et familiemedlem med en psykisk lidelse, som kanskje har tatt livet sitt, og det å se deg i din tilstand (jeg kjenner ikke deg og vet ikke hvilke lidelser du har i bunn eller hva som gjør at du trenger å legges inn, kun et eksempel) kanskje trigger disse følelsene som han ikke klarer å kontrollere. Jeg forsvarer han ikke, så langt derifra, men bare prøv å se på han som et vanlig menneske og ikke en paramedic. Jeg tar aldri med meg mitt privatliv når jeg er på jobb som sykepleier, når uniformen er på så smiler jeg, men ikke alle klarer det. Da bør man bli hjemme, men noen ganger er kanskje det værre? Jeg vil som sagt ikke støtte han, og jeg synes du skal behandles med respekt. Ville bare sette et annet perspektiv på det. Håper du får den hjelpen du trenger og at du får behandlere som er der for deg på den måten du trenger.

  Like

  Reply

  1. Det var ikke meningen å rakke ned på hele yrket. Det er en viktig jobb, og det at han ikke utfører den viktige jobben som han skal er grunnen til at jeg reagerte som jeg gjorde og skrev dette innlegget. Det hjelper ikke meg om han har traumer fra et familiemedlem som har vært psykisk syk. Det burde heller i så fall gjøre så han vil hjelpe andre som sliter med det samme. Jeg behandlet dem begge med respekt først og forholdt meg rolig og fortalte hvordan jeg hadde det. Først sydde de sårene mine, og så snakket vi litt. Når han fortsatte og fortsatte med å være nedlatende og frekk og jeg prøvde å si fra om at det ikke var greit, og han fremdeles bare fortsatte så smalt det. Det er ikke greit å behandle pasienter på den måten gjentatte ganger, samme hvordan han har det selv. Jeg kom ikke med personangrep, jeg prøvde bare å få ham til å slutte å være så frekk. Jeg må få lov til å sette på plass folk som behandler meg som dritt. Og innlegget handler ikke om ambulansefolk generelt, det handler om akkurat den ambulansearbeideren. Men innlegget ble skrevet i sinne, så kanskje jeg ordla meg brutalt.

   Liked by 1 person

   Reply

 9. Det er virkelig synd at du har hatt en slik dårlig opplevelse, og du uttrykker godt hva du føler. Men jeg synes det er litt vanskelig å forstå nøyaktig hva det er du har opplevd og hva som skjedde. Det gjør at det blir vanskelig for meg å sette meg inn i situasjonen. Når det er sagt så er det fint at du belyser at det ikke er alle som er egnet som helsepersonell, noe jeg er helt enig i . Det er alltid noen som skal være “cowboy”. Det er veldig lite fokus på psykiatri i utdannelsen og mange kvier seg, eller ganske enkelt ikke gidder, å bruke tid på faglig utvikling. Generelt sett forstår folk lite av sykdom man ikke ser åpenbart utenfra.

  Like

  Reply

 10. Uansett om det er en parametic,lege,sykepleier eller samme hva,skal man ikke bli behandlet på en frekk og dårlig måte som dette.Når samme person oppfører seg som en idiot og er frekk,er det klart at man blir forbannet og “biter” tilbake.

  Klem ❤

  Liked by 1 person

  Reply

  1. Veldig sant! Og det er ikke sånn at jeg klikka da han kom inn døra. Aggresjonen min mot ham har bygd seg opp over veldig lang tid og da han fortsatte som før og var frekk og jævlig mot meg i minst et kvarter, og da sprakk jeg til slutt!

   Like

   Reply

  1. Det er alltid to sider av en sak, og jeg skal love deg at hvis du hadde snakket om det hadde han fornektet absolutt alt. Heldigvis har jeg fått tilbakemelding fra noen som har jobbet med ham tidligere, og han er kjent for å behandle pasienter på den måten. Men selvsagt, du får tro hva du vil om saken. Jeg prøver ikke å overbevise noen om hva som skjedde, jeg visste ikke at så mange tusen mennesker skulle lese det en gang!

   Like

   Reply

 11. Flere burde ha skrevet blogg om sine psykiske plager, jeg tror det kan være med på å avskrekke fordommer. Har lest en del av innleggene dine etter jeg ble oppmerksom på dette ambulanse innlegget. Du sier det selv: jeg pleier ikke å poste ting i affekt. Mitt svar til der er: nei, ikke gjør det.

  Innlegget ditt er diskriminerende, du legger så trykk på at han er en sjåfør som ikke peiling på noe. Dette kunne vært et flott innlegg som kunne satt oppførsel mot psykisk syke på dagsorden . Jeg er helt sikker på at det hadde vært det dersom det ikke hadde vært skrevet i affekt.

  Mitt tips til deg er å skrive et oppfølgning innlegg der du kan komme med en liten unnskyldning for “diskriminering ” og kan fortelle hva denne paramedicen gjorde for at du følte deg dårlig.

  Like

  Reply

  1. Jeg har tenkt å skrive et oppfølgingsinnlegg når jeg kommer hjem til pc’en min. Jeg kommer ikke til å unnskylde meg, men jeg kommer til å forklare mer. Han er ikke mer enn en sjåfør som kjører legevaktbilen og holder lommelykten og klipper tråder når jeg blir sydd. Jeg hadde ikke peiling på at 7000 mennesker skulle lese innlegget heller, men det er blitt spredt, og det må bety at folk kjenner seg igjen. Jeg har fått tilbakemeldinger fra ambulansearbeidere som reagerte mer på oppførselen hans enn på de ordene jeg brukte om yrket. De forstod hva jeg mente. Har også blitt kontaktet av noen som har jobbet med ham, og han er faktisk kjent for den dårlige oppførselen sin. Så nei, jeg kommer ikke til å beklage meg, men jeg skal forklare mer.

   Liked by 1 person

   Reply

   1. Så du tror denne legen og sjåføren kun reiser hjem til folk som har kuttet seg? Høres ut som legen da kunne reist alene… håper du ombestemmer deg med tanke på hva du skal skrive i innlegget ditt

    Like

   2. Det tror jeg ikke. Men det må gå an å oppføre seg mot alle pasientgruppene. Jeg skal være ydmyk i innlegget, og jeg skal også forklare hvor viktig jobben til ambulansearbeiderne er, for det er en sinnsykt viktig jobb. Jeg skal også fortelle om alle de flinke ambulansearbeiderne jeg har møtt, senest dagen etter denne hendelsen. Men jeg skal ikke beklage overfor det jeg skrev om ham.

    Liked by 1 person

 12. Jeg er en av ambulanse arbeiderne som reagerer mer på holdning din ovenfor yrket enn oppførsel(du har egentlig ikke skrevet hva som har skjedd, kan derfor ikke uttale meg)

  Like

  Reply

 13. Du har all grunn til å utrykke din frustrasjon, det som skjedde er absolutt IKKE akseptabelt. Uansett om han har en dårlig dag eller evt har noen dårlige erfaringer med psykriatiske pasienter så skal ikke det gå utover jobben hans og hans oppførsel. Han får ikke betalt for å tråkke folk enda lengre ned enn hva de allerede er. Når helsepersonell kommer så er man i en fryktelig sårbar situasjon, og det siste man trenger er en situasjon slik som du nettopp opplevde.

  Ingen vits å hakke på Sandra fordi hun bommet på hva forskjellen er mellom en parametic og en ambulansesjåfør, går gjerne litt fort i svingene når man er dårlig og skal skrive et innlegg.

  Jeg har faktisk full forståelse at du måtte få dette ut, ja noen strenge ord var det, men det er bra at du setter foten ned og skriver at dette er ikke ok.
  Håper at han får seg en skikkelig smekk på fingrene denne mannen, slike situasjoner skal IKKE oppstå!
  Stå på 😉

  Liked by 1 person

  Reply

 14. […] Kjære ambulansesjåfør – Dette innlegget skrev jeg i sinne etter å ha blitt behandlet som dritt av sjåføren av legebilen da jeg trengte hjelp. Innlegget er lest 7633 ganger, og jeg fikk veldig mange kommentarer både på godt og på vondt, og ble i tillegg kontaktet fra uventede hold, uten at jeg skal si så mye mer om det. […]

  Like

  Reply

 15. Hei Sandra!
  Jeg jobber i ambulansen i Sør Trøndelag. Når jeg leser innlegget ditt skjønner jeg med en gang hvem du mener. Innlegget ditt har også blitt lest opp høyt på stasjonen når vi kollegaene har sittet sammen, og alle skjønte med en gang hvem det er snakk om.(sorry for det,men det ble snakk om det,da få av oss liker han).
  Jeg blir trist av at du har opplevd denne mannen, og alt du sier er sant.

  Når det skal sies til dere andre; HAN ER KUN AMBULANSE(legevakt)SJÅFØR, han har paramedicutdannelse fra tidligere,da han jobbet i ambulansen før. Så han kjører kun bil, klipper tråer og frakter legen rundt om kring.

  Håper du har det bedre nå! Ønsker deg en fin dag 🙂

  Like

  Reply

  1. Hei! Haha! Har fått flere henvendelser fra folk i bransjen som kjenner ham, og alle sier det samme. Snedig at alle skjønner hvem det er, helt uten at jeg har nevnt noe navn eller beskrevet hvordan han ser ut. Det sier litt!

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s