Oppklaring fra forrige innlegg

Wow, da jeg skrev forrige innlegg så ante jeg virkelig ikke at det kom til å bli lest av over 7000 mennesker. Jeg hadde bare behov for å få ut frustrasjonen min. Jeg var så sint, frustrert, såra og lei meg, og måtte bare fortelle noen om det.

Dette innlegget er vanskelig å skrive kortere, så dere får holde ut hvis dere vil lese det. Og beklager skrivefeil, jeg blogger fra mobilen.

Det som skjedde var at formen dalte ned den dagen og det endte med selvskading. Da ringte personalet i boligen til legevakten for å få dem til å komme og sy sårene, og for å vurdere innleggelse. Jeg ville ikke at de skulle komme, men mens jeg ventet klarte personalet å finne frem fornuften i meg, så jeg tenkte at kanskje en innleggelse var det beste.

Da de kom, oppdaget jeg at ambulansearbeideren som var med legen var den samme fyren som har vært med mange ganger før og som alltid behandler meg som dritt og får meg til å føle meg mye verre enn jeg er før de kommer. Han hever stemmen til meg og er frekk og snakker til meg som at jeg er dum og ikke vet hvordan ting fungerer. Da ble jeg redd.

Først begynte legen å sy, og etterpå skulle vi snakke om hva vi skulle gjøre videre. Da sa personalet til legen at de tenkte at innleggelse var det beste. Jeg turte ikke å si noe siden jeg har møtt ambulansefyren før og visste at han kom til å fortelle meg at jeg alltid blir dårligere av innleggelser og at jeg burde klare meg helt selv og at det er idiotisk å så mye som tenke på at jeg burde legges inn, fordi det er det ikke vi som bestemmer. Og jeg hadde rett. I det innleggelse ble nevnt så fikk vi den skyllebøtta og den faste regla om at det ikke er sånn det fungerer, og at jeg ikke blir bedre av innleggelse. Jeg prøvde et dødfødt forsøk på å forklare at jeg ofte blir bedre av det, men nei, det kunne han fortelle meg at jeg ikke blir. Han hadde nemlig lest journalen min mange ganger.

Da legen gikk ut for å allikevel ringe Østmarka begynte fyren å heve stemmen sin og fortsette å snakke nedlatende til meg. Jeg hadde sagt at jeg ikke ville på den ene akuttposten, men det kunne han fortelle at jeg ikke kunne bestemme. Jeg sa at jeg vet det, men at de ofte pleier å videreformidle ønsket mitt. Men nei, det var visst ikke sånn det fungerte (selv om det fungerer sånn når han ikke er der).

Jeg begynte å rope at han alltid er så nedlatende mot meg, og begynte å gråte. Nei, det var han visst ikke ifølge ham, selv om både jeg og personalet opplever han som det hver eneste gang. Han fortsette med regla si om hvordan ting fungerer, og da ropte jeg at han skulle holde kjeft. Han holdt ikke kjeft, og etter flere forsøk ropte jeg at han skulle gå ut. Han nektet.

Da legen kom inn igjen så hørte han at jeg ropte “jeg vil ikke prate med deg mer!”, og da han spurte hva som skjedde så sa fyren at han ikke hadde peiling. Som om det var jeg som var et ustyrlig monster som hadde klikket uten grunn.

Det ble ikke innleggelse, og da personalet prøvde å si at de ikke turte å la meg være alene, og heller ikke hadde mulighet til å sitte hos meg hele kvelden og natta, ba de henne (som vanlig) om å bli med utenfor og prate. Jeg hørte de kjeftet på henne, men hva som ble sagt vet jeg ikke, annet enn at de mente hun hadde snakket for mye for meg, uten at det er sant.

Det er alltid to sider av en sak, men dette er min side. Hans side er nok sikkert at de var hyggelige mot meg og at det var jeg som klikka uten grunn. Jeg vet ikke, og jeg bryr meg ikke. Han kan gjerne få bryte taushetsplikten og kommemtere sin side i kommentarfeltet. Jeg har ingen behov for å overbevise noen av dere som leser dette om hva som skjedde, men flere har etterspurt en nærmere forklaring på hva som skjedde, og her er den.

Når det er sagt, så var det overhodet ikke meningen å generalisere alle ambulansearbeidere. Jeg trodde jo som sagt ikke at innlegget mitt kom til å leses av over 7000 mennesker. Jeg tok dessuten feil om at en ambulansesjåfør og en paramedic er det samme, det innrømmer jeg.

Ambulansearbeidere er en utrolig viktig yrkesgruppe som redder liv hver eneste dag. De har også reddet mitt liv. De aller fleste jeg har møtt er varme, omtenksomme mennesker. Senest dagen etter denne hendelsen møtte jeg på to fantastiske ambulansearbeidere som tok godt vare på meg den korte veien fra legekontoret til Østmarka (for vikarlegen jeg var hos vurderte meg som “syk nok” til at jeg trengte hjelp, uten at jeg engang ba om det).
Jeg snakket ikke om ambulansearbeidere generelt, jeg snakket om denne ambulansearbeideren. Heldigvis skjønte de aller fleste som kommenterte innlegget det.

Og så vil jeg også få med at jeg ble kontaktet av noen som har jobbet med ham tidligere, og for å si det sånn så er det ikke jeg som overreagerer. Jeg kan ikke si så mye mer enn det, men det var godt å snakke med vedkommende og se at det ikke er meg det er noe galt med.

Da har dere fått en oppklaring. Puh.

image

Bildet er fra før jeg ble dårlig.

Advertisements

18 Comments

 1. Sånne folk burde ikke jobbe i helsevesenet og det er så mange av dem. Tror det er en makt greie, akkurat som i mange andre yrker der det tiltrekker seg mennesker som liker makten de får ved å gjøre sånn. Klem

  Like

  Reply

 2. Sånne folk e så unødvendige. Det er så utrolig slitsomt når andre tror de vet bedre enn deg hvordan du opplever ting. Nedlatende holdninger og kjeft hjelper heller ikke, akkurat. Glad du tar ansvar og klager på ham!

  Like

  Reply

 3. Alle de 7000 som har lest innlegget (spesielt de som har kommentert) burde lese dette. Noen av kommentarene ga meg frysninger. Du SKAL som helsepersonell IKKE ta med deg problemene dine på jobb, du skal IKKE ha en dominant og aggressiv holdning over en pasient, for du vet ikke hva personen har opplevd før eller hvordan de vil reagere. En “frisk” person (hater ordet frisk/ ikke psykisk syk i en sånn sammenheng) ville også ha reagert hvis han eller hun hadde blitt snakket så nedlatende til. Du er sterk Sandra og du har kommet så langt – ikke la en slik fyr gjøre sånn at du ikke tørr å be om hjelp. Stå på!

  Liked by 1 person

  Reply

 4. Ta opptak med mobilen din neste gang ! Ikke alle mennesker som bør ha alle typer jobb. Og oppfører han seg slik til rett person kan det ende med at den vedkommende føler seg så dårlig og sier takk for seg. Man skal virkelig ha noe mellom ørene for å jobbe med syke mennesker, slike yrker skal vise godhet og få deg til å føle deg trygg!

  Like

  Reply

  1. Tro meg, om han dukker opp i hjemmet mitt igjen, skal jeg ta opptak. Jeg gir meg ikke før han har mistet jobben sin! Jeg takket for meg etter at han hadde vært der sist, men ble reddet i siste liten. Denne gangen hadde jeg tenkt å gjøre et nytt forsøk, men jeg tenkte at om jeg gjør det så vil han bare fortsette å ta livet av flere mennesker etter meg, så jeg bestemte meg heller for å ta knekken på ham (altså, få ham sparket).

   Like

   Reply

 5. Dette er IKKE greit! Ble veldig lei meg og sint av å lese dette.. Helt tydelig at han ikke har noe i dette yrket å gjøre, ei heller andre yrker med pasient/bruker kontakt.
  Slike folk må UT av systemet, da disse er med på å forverre sykdomsbildet til mange. Slike trenger vi ikke!

  Også dette med yrkestittel. Det hjelper ikke hva slags profesjon/yrke man har, så lenge man er født drittsekk. Slike finnes i alle yrkesgrupper, så saken handler egentlig ikke om det i det heletatt synes jeg. Det handler om han som menneske, med svært lite selvinnsikt, ikke mottakelig for kritikk/forbedring, bedreviter og en “ovenfra og ned” person. Slike folk vil vi IKKE ha i helsevesenet.

  Stå på Sandra, å klag på han! Du er mye sterkere enn han som person, så dette klarer du 🙂 ❤

  Like

  Reply

 6. Hei. Jeg tror deg når jeg leser det du skriver. Jeg har selv møtt helsepersonell som ikke skulle ha jobbet i psykriatrien. Som ikke skjønner seg på hvordan en psykisk syk person har det. Som tror at det er bare pasienten som overdriver og alltid har feil. Synd du møter slike folk. Men samtidig bra at du er ærlig. Kanskje det er fler som kjenner seg igjen men ikke tør å si noe.

  Like

  Reply

  1. Synd du også har møtt på dem, men det er ikke rart. Det er altfor mange av dem. Men nå er det meget mulig at denne mannen mister jobben sin! Det blir opprettet en intern granskning på saken 😉

   Like

   Reply

   1. Litt barnslig og skadefro og håpe at fyren mister jobben?

    Kan ikke du som er så flink til å holde foredrag tilby han privat undervisning istedenfor?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s