Catching the waves: om å trosse angsten

Jeg skulle egentlig ikke blogge fra Kreta, men jeg har en del tanker å få ut. Ikke bekymre dere, det er bare positive tanker. For det første er det så utrolig deilig å kjenne på at jeg faktisk er på ferie, og at det går bra! For en uke siden var jeg innlagt på Østmarka, og nå sitter jeg på en veranda i Hellas med en øl i hånda og ser utover havet!

image

For to dager siden, tenkte jeg at det hadde vært kult å lære meg å surfe. Jeg er vant til at slike tanker dukker opp med jevne mellomrom, og at de er der en stund før de blir lagt til sides, men denne gangen, med litt pushing fra mamma, så gjorde jeg noe jeg aldri hadde trodd: jeg meldte med på en privat surfetime for nybegynnere! Mens jeg ventet på svar på mail, håpet jeg at de ikke hadde noe ledig, men i går våknet jeg til en mail om at de hadde tid i dag! Hjelp! Jeg har jo både sosialangst og angst for å gjøre ting jeg ikke kan, så jeg lurte på hva i alle dager jeg hadde gjort for noe.

Jeg våknet med angst i dag, og da vi kom fram og så hvor mange personer som lå på stranda så fikk jeg lyst til å trekke meg. Jeg kom også på at jeg egentlig er litt redd for bølger, men jeg tenkte at å surfe er noe jeg alltid har hatt lyst til å lære meg, så jeg gjennomførte det. Det var helt fantastisk! Jeg lærte bare trinn én som er å sitte på huk, men det var vanskelig nok, og det var kjempegøy! Jeg klarte å blokkere ut hele verden, så i 1,5 time var det bare meg, brettet, bølgene og den kjekke greske surfelæreren som var i tankene mine. Gud, det var deilig.

image

En smule konsentrert for å lære det grunnleggende om surfing.

image

Dette var fantastisk!

Jeg har sendt surfeklubben en mail om at de kan kontakte meg en dag det er bra bølger, så jeg kan gjøre det igjen! I dag var egentlig bølgene litt små, men jeg tenker at det kanskje var best den første gangen siden jeg er litt redd for bølger.

Heretter skal jeg gjøre alt jeg tenker at hadde vært gøy å prøve, samme hvor skummelt det er (innenfor rimelighetens grenser selvsagt). Man vet aldri hva som skjer, så det gjelder å leve livet mens man kan! Noe vil jeg kanskje finne ut at ikke er noe for meg, men da har jeg i det minste prøvd. Surfing var absolutt noe for meg!

Dagens tips: lag deg en bucket list og gjennomfør det som står der! Det skal jeg gjøre når jeg kommer hjem!

Advertisements

6 Comments

 1. Ser herlig ut 🙂 Eneste måten å bli kvitt angst på er å utfordre den…synes du var tøffa 😉 10 poeng til deg ❤️

  Like

  Reply

 2. Så godt å lese at du koste deg! Og at du pressa grensene – og klarte det! Det er ikke alltid så lett. Kreds! Og spesielt ekstra med kreds siden du dro rett fra Østmarka og til Kreta, nesten. Fin snuoperasjon! 😀 Jeg vil også reeeeise. Klem!

  Like

  Reply

  1. Tusen takk, Drea! Det var egentlig litt surrealistisk å plutselig være på Kreta når jeg nettopp hadde vært på Østmarka. Har litt rar hukommelse, så husket nesten ingenting i mellom, og heller ikke flyturen! Blir nok din tur til å reise snart 😊

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s