Den nye tatoveringens betydning

På mandag tok jeg endelig en ny tatovering! Jeg har ønsket meg denne i over tre år, men jeg måtte vente til tiden var inne (og til jeg hadde råd). Planen var egentlig å ta den når jeg hadde vært skadefri i 6 mnd, men det ble ikke sånn. Allikevel føler jeg at det var riktig å ta den nå.
Den ble ikke helt som jeg så for meg da jeg bestilte timen, men til gjengjeld ble den mye finere enn jeg noen gang kunne tenkt meg! Jeg må stoppe opp hver gang jeg går forbi speilet for å se på den og beundre den, og jeg har lyst til å pressa arma mi opp i trynet på alle jeg møter. Den er tatt av Kristin Drilen på Onkel Henrys i Trondheim, og jeg skal definitivt tilbake til henne neste gang. Kjempehyggelig og ikke minst helt sinnssykt dyktig!

wpid-beautyplus_20150722180221_save.jpgNei, jeg er ikke gravid, og jeg har ikke trekantpupper 😉

For meg er det viktig at mine tatoveringer har en betydning, og her er hva elementene representerer:

Plasseringen:
Den sitter på overarmen. Først og fremst fordi jeg synes det er fint, og jeg kan jeg vise den frem hvis jeg går i kjole/t-skjorte/singlet, men den er også plassert der fordi jeg da ikke kan skade armene mine. Skader jeg dem, må jeg gå i langermet en stund, og da får jeg jo ikke vist den frem!

wpid-20150722_113234.jpgMotivet:
Buret representerer det helvetet jeg har levd i siden jeg var 18. Jeg følte meg som fanget i et bur. Fuglen som flyr, det er meg. Jeg har kommet meg ut av buret, tatt vingene fatt og flyr! I de gode periodene har jeg en følelse av å være fri som fuglen. Selv om jeg ikke er fri nok til å klare å leve et normalt liv, så føler jeg meg fri fordi jeg ikke er fanget i den dype depresjonen som jeg var i i flere år. Fuglen som sitter på buret, sympoliserer alle hjelperne mine. Det vil si familien min, vennene mine, helsepersonell og Mental Helse Ungdom. Alt og alle som har hjulpet meg på veien. Den har sittet på buret mens jeg har vært fanget inni det. Den låste ikke opp buret for meg, men oppmuntret meg og veiledet meg til å klare å åpne det selv. Den satt der helt til jeg kom meg ut. Jeg hadde sett for meg et bur med åpen dør, men det ble enda bedre slik det er nå, for da er døren lukket, og jeg kommer meg ikke inn igjen. De blå blomstene er forglemmegei, og de skal minne meg selv på å ikke glemme meg selv. Jeg har altså tatovert historien min på armen, og det gjør at den blir ekstra personlig og viktig for meg!

wpid-20150722_113245.jpgwpid-20150722_113157.jpgJeg har veldig lyst til å tatovere en nøkkel et annet sted på kroppen for å låse den fast der så jeg ikke kan åpne buret igjen. Det blir nok min neste tatovering. Det er drittvondt og dyrt og jeg holdt på å svime av, men det er så jævlig verdt det! Noen bruker masse penger på biler eller elektroniske duppeditter, noen bruker masse penger på kunst til å ha på veggene, og noen av oss bruker penger på kunst som sitter fast på kroppen. Så lenge det ikke går utover andre viktigere ting og at den er gjennomtenkt, så synes jeg ikke det er så ille å bruke penger på tatoveringer. Jeg driter også i hva andre mener om den, hvis de ikke mener den er like fin som jeg gjør da, haha.

Har du tatovering?

Advertisements

25 Comments

 1. Du er klar over at du må gå med den der resten av livet og nå kommer du aldri til å få deg jobb og folk med din diagnose har ikke godt av…

  Neida, bare tuller, den er kjempestilig (y) 😀 !

  Like

  Reply

 2. Hei igjen.
  Utrolig kor fort tida har gått siden vi møttes. Gla i dæ jenta.
  Tatoveringa e utrolig flott! Og elsker tankene og meningen me den.
  Selv har æ to tatoveringer, begge med mening for mæ💜 Den første e navnet på barna mine (fikk den for 4 år siden etter at æ healet min sønn tilbake til livet etter en veldig alvorlig og traumatisk ulykke). Min andre tattoo fikk æ i sommer: et kors på innsiden av underarmen ( mine daglige bønner har hjulpet mæ og min mann gjennom et veldig vanskelig år). Og plasseringen også i mitt tilfelle for å hindre mer skader.
  Klem t dæ jenta💜

  Like

  Reply

  1. Ja, det begynner å bli lenge siden nå! Glad i deg også ❤
   Åå, så fine betydninger du også har på tatoveringene dine! Jeg elsker tatoveringer med mening! For meg er det meningsløst å bare ta noe random. Gjør meg ingenting om andre gjør det da, men for meg er det viktig.
   Klem tilbake ❤

   Like

   Reply

 3. For en fin mening bak tatoveringen! Jeg hadde mye av det lignende i tankene da jeg tok fugleburet og fuglen på lårene, bare at det ikke var meg enda, men forhåpentligvis skal bli det. Haha! 🙂

  Like

  Reply

  1. Kan jo være fint å ha den å tenke på da! Bare det ikke blir irriterende 😛 Folk har alltid drevet og påpekt at det står “Never give up” på arma mi når jeg har hatt lyst å gi opp, og da har jeg blitt dritsur og dekt den til, evt. tatt penn og skriblet over det 😛

   Liked by 1 person

   Reply

   1. bare et utdrag som ble postet før jeg hadde skrevet det ferdig. Det hender at jeg trykker på feil knapper og at det postes før. Men nå er innlegget komplett.

    Like

 4. herlighet, jeg elsker tattoveringen din!!! ❤ Spesielt pga betydningen den har for deg. helt fantastisk 🙂

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s