Drømmer og bucketlist

I flere år var jeg livredd for å drømme. Jeg var ikke redd for å drømme om natta, men jeg var redd for å drømme om framtiden. Å skulle drømme om noe jeg aldri kom til å få oppleve gjorde bare vondt. Jeg kom jo til å bo på Østmarka mer enn jeg bodde hjemme resten av livet. Jeg skulle ikke oppleve 19 årsdagen min. Jeg skulle heller ikke oppleve 20-årsdagen, 21-årsdagen, 22-årsdagen eller 23-årsdagen min. Men nå blir jeg snart 25 år. Jeg lever, og det er jeg veldig glad for.

Jeg husker ikke når jeg turte å drømme igjen, men jeg har erfart at å drømme er noe som er livsviktig. Det er det som driver meg framover, og det er det som holder meg oppe. Jeg har så mye jeg vil oppleve, og så mye jeg ikke har gjort enda. Det er lett å bare gå rundt og drømme om ting man skulle gjort, et sted man skulle reist eller noe man skulle oppnådd, men ofte blir man redd for å satse. Det er også lett å bare drømme om at noe skal skje over natta. Det er dessverre ikke sånn det fungerer. Det er ingen vits i å drømme om å plutselig våkne og være frisk når man har vært syk i mange år. Man kan ønske seg en sykkel i bursdagsgave, men man kan ikke ønske seg å bli frisk uten å legge inn en innsats.

Noen drømmer kan oppfylles på to dager, og noen trenger man flere år på å nå. Men både kortsiktige og langsiktige drømmer er viktige. Når man skal jobbe med et mål, er det viktig å ha små delmål, for hvis ikke så er det lett å bli utålmodig og gi opp. Hvis du bare går rundt og drømmer om ting du skal gjøre når du blir pensjonist, er det ikke sikkert at du noen gang får oppfylt drømmen din. Man vet aldri hva morgendagen bringer.

Da min mormor var 48 år, fikk hun en sykdom som gjorde at hun havnet i koma. Da hun etter en stund mot alle odds våknet, var hun lam i absolutt hele kroppen. Hun kunne ikke lengre gå, snakke eller spise vanlig mat. Hun kom seg aldri opp av senga igjen, og døde 66 år gammel. Min farmor døde av kreft da hun var i midten av 40-årene. Dette kan skje alle. De var begge friske og oppegående mennesker fram til sykdommen inntraff dem, men en dag skjedde det som ikke skulle skje. Det kan skje meg, det kan skje deg, eller det kan skje noen i familien eller venneskretsen. Derfor er det viktig å også ha drømmer som kan oppfylles i nær fremtid. Kaste seg inn i ting man ønsker, selv om det kanskje er litt skummelt.

Det var dette jeg hadde i tankene da jeg meldte meg på et surfekurs på Kreta. Jeg har alltid hatt lyst til å lære meg å surfe, men det er noe jeg alltid har tenkt «en gang…» om. Jeg om mamma snakket om mormor, og om det at mamma nå er like gammel som mormor var da hun ble syk. Hun sa at hun tar hver dag og hvert år som en bonus, for man vet aldri når det er for sent. Det var da jeg bestemte meg. Jeg måtte kaste meg i det mens jeg hadde muligheten. Og følelsen jeg hadde da surfekurset var gjennomført? Fantastisk.

Den dagen bestemte jeg meg for å lage meg en bucketlist med ting jeg SKAL gjøre når jeg får muligheten til det. Ikke alt er ting jeg kan oppnå akkurat i dag, men noen av tingene er ting jeg kanskje kan gjøre iløpet av det neste året.

wpid-img_20150705_133549.jpg

-Lære å surfe ordentlig
-Dra på ukeskurs i surfing i Portugal
-Lære å skate
-Ta flere tatoveringer
-Holde foredrag for helsepersonell
-Flytte til Oslo
-Få inn trening som en fast rutine over tid
-Slutte helt med selvskading
-Få borderline fjernet fra papiret (nesten check!!!)
-Tatovere over arrene
-Få studiekompetanse
-Ta coachutdanning
-Jobbe som erfaringskonsulent
-Studere sosialantropologi
-Reise til Usa (New York, Florida, California)
-Bli mamma
-Flytte ut av basen
-Dra på mange konserter
-Ta over kontrollen over økonomien min igjen

Jeg skal skrive en større bucketlist, men dette er det jeg har ført opp så langt.

52097d91667e7482c721be22ffba2a4c

Hva drømmer du om?

Advertisements

17 Comments

 1. Har venner som er blitt alvorlig syke eller til og med dødd tidlig selv, og ja, det er en påminnelse om at livet er dyrebart og at du ikke må ta det for gitt. Samtidig er det vel viktig å ikke forkusere for mye på det, så du blir helt småpanisk over alt du må få gjort, eller redd for å dø/bli syk tidlig 😉 . Men ja, er absolutt viktig å leve og ikke bare drømme!

  Har en hund og katt som begge er 11 nå, og er på det punktet der jeg tenker mye på at de snart vil være borte, og at jeg er veldig takknemlig hver dag jeg får med dem, selv om jeg vet de godt kan leve i mange år til. Samtidig vet jeg innerst inne at jeg sikkert tenker for mye på det, ihvertfall når det gjelder hunden, og at jeg kanskje burde “slappe av litt” og ikke tenke så mye på det, og kanskje heller fokusere på å være takknemlig.

  Like

  Reply

  1. Er veldig enig i at man ikke må fokusere for mye på det ja. Fokuserer man for mye på det blir man jo redd, eller småpanisk som du sier, og da tror jeg heller ikke man klarer å nyte det å oppnå drømmer. Men det er viktig å tenke på det i blant, kanskje når man er ambivalent for om man skal gjennomføre noe eller ikke. Huff, skjønner at du tenker en del på hunden og katten. Det der er egentlig en av (de veldig mange) grunnene til at jeg ikke vil ha noe kjæledyr.

   Liked by 1 person

   Reply

   1. Du får såpass mange fantastiske øyeblikk med dem at for meg i hvert fall blir det veldig, veldig verdt det. Typ “don’t cry because it’s over, smile because it happened”. Hunden min betyr så ufattelig mye for meg, mer enn du kan forestille deg. Hun er turkameraten som drar meg ut av huset, hun trøster meg når jeg er nedfor, hun er alltid glad for å se meg og jeg kunne ramset opp i det uendelige 😀 .

    Men apropos drømmer, så har jeg lagt planer om å dra ut på en lenger sykkeltur jeg har “drømt om” og planlagt en stund. Har drevet og sett på kart og skrevet pakkeliste, og nå sitter jeg og ser på værmeldingen 🙂 . Vet ikke om jeg får gjennomført det, men må i hvert fall prøve!

    Like

   2. Ja, sant! Forstår den ja. Er veldig glad i bikkja til mamma også, men det holder å bare være på besøk der, hehe. Jeg har noen dyr jeg ønsker meg da, men da må jeg flytte på gård, for listen er blitt så lang. Tre fainting goats, en minigris, en stor gris, en minihest, en miniku og en highland cattle! Haha. Not gonna happen 😉

    Så kuuult! Du MÅ prøve å få det til!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s