3x(-4)+45= sammenbrudd

Livet smilte da jeg skrev det forrige innlegget. Det gjorde det egentlig i dag tidlig også, og det var hyggelig å se igjen jentene i gruppeterapien. Så skulle jeg på skolen. Jeg fant ut på mandag at norsken krasjet med behandlingen, så i går måtte jeg velge et annet fag istedenfor norsk. Valget falt på matte, fordi jeg vet at mattelærerne på skolen er flinke, og fordi jeg tenkte at det blir godt å bli ferdig med dritten.

I dag hadde vi første skoletime. Jeg var forberedt på at det ikke kom til å bli særlig gøy, men det gikk mye dårligere enn jeg hadde trodd. Det tok ikke lang tid fra vi begynte å løse oppgaver før jeg begynte å gråte og måtte løpe ut. Tårene rant, og på grunn av den nye piercingen så begynte jeg også å blø neseblod. Jeg fikk ut frustrasjonen til noen venner via snapchat og facebook, og klarte etterhvert å samle meg nok til å gå inn igjen og prøve å fortsette. Der satt jeg i et par minutter før jeg på nytt måtte løpe ut. Jeg klarte etterhvert å slutte å gråte, men da læreren kom ut og spurte hvordan det gikk, brøt jeg sammen på nytt.

Det hele ble så overveldende. Jeg har ikke hatt matte på 8 år, og jeg var ikke forberedt på å skulle ha dette faget før i går. Jeg trodde jo frem til mandag at jeg skulle fortsette med norsk i ett år til. I norsk er det ingen fasit. Det er oppskrifter, og det er regler for grammatikken, men det er ikke det samme som i matte. Der er det kun ett svar som er riktig. Der skal du sette to streker under et tall, og det tallet du skriver skal være riktig. Skal det stå 9, så kan du ikke skrive 10. Jeg hater ting jeg ikke forstår. Ting må være logisk, og matte er ikke logisk for meg. To minus er pluss og pluss og minus er minus, men pluss, minus og minus er noe annet igjen. Så skal vi begynne å gange og dele disse plussene og minusene i tillegg. Jeg forstår det ikke. Det hjelper heller ikke at jeg begynner å bli ganske sliten, og at jeg hadde tre timer med gruppeterapi før jeg kom til skolen. Jeg har grått tilsammen fem ganger de siste timene på grunn av noen jævla tall. Jeg føler meg så teit og ubrukelig. Teit for å gråte av tall, og ubrukelig fordi jeg ikke forstår tallene jeg gråter av.

Ja, det er bare matte. De fleste blir frustrerte av matte. Det er ikke farlig å gjøre feil. De fleste gjør feil. Man trenger ikke å få 6. Nesten ingen får 6. Det er bare så jævlig irriterende å sitte der og ikke mestre det man gjør. I norsken prøvde jeg ikke engang, men jeg fikk 5. Nå prøver jeg å forstå, men jeg forstår ikke. Hadde jeg hatt flere fag hadde jeg kanskje ikke brydd meg så mye, men jeg har kun matte, og hvis jeg skal gå et helt skoleår og holde på med noe jeg hater og ikke får til, så lurer jeg på hvordan jeg skal klare å holde ut. Jeg snakket med læreren, og hun sa det er mange som synes det er tøft i starten, men at det går bedre etterhvert. Jeg har også snakket med andre som har gått fra treere til seksere. Jeg får stole på dem og håpe at det går bedre til meg også. Men først må jeg bare holde ut i startfasen. Jeg skal ikke gi opp på grunn av noen tårer (selv om jeg har lyst).

ee43ed9da50df61b0e9ed0bd6305c718Bildet er herfra..

 

Advertisements

14 Comments

 1. Du er ikke den første som løper gråtende fra en mattetime! Har akkurat det samme forholdet til matte/norsk som deg. Det er helt forferdelig, jeg tror det er akkurat som med dysleksi når man må lese/skrive. Når det er sagt, så er det som du sier, du trenger bare å greie det bra nok. Selv sto jeg så vidt, men det har vært nok og det har aldri skaffet meg noen problemer senere i livet. Jeg har gode karakterer i de andre fagene som betyr noe for hva jeg vil drive med. Husk at selv om det oppleves ulogisk, så er det en logikk der. Du må bare greie å finne den. Lykke til! Molly

  Liked by 1 person

  Reply

  1. Godt å høre at jeg ikke er alene om det! Prøver å tenke at jeg bare trenger å stå, men det er så kjipt å ikke forstå det eneste faget jeg har i år. Men de fleste jeg kjenner som har gått på den samme skolen har fått en forståelse for matte fordi lærerne er flinke! Prøver å tenke litt sånn. 🙂

   Like

   Reply

 2. Jeg føler med deg kjære ❤️Jeg suger virkelig i matte og hater det! Men etter at jeg at jeg begynte på Østmarka skolen og fikk en god lærer så forstod jeg endelig faget.
  Vet at det er et helvetes prakk i starten, men ikke gi opp…hvis jeg klarte det så klarer du også det ❤️ Ikke vær redd for å spørre læreren din om ekstra hjelp 😊
  Du har min full støtte og sympati for derre dritt faget 😉

  Liked by 1 person

  Reply

   1. Hadde både mann og dame. Tok matte 2 ganger, men jeg måtte slutte begge ganger pga den fantastiske bipolaren som liker å herje 😉 Da jeg gikk på vanlig vgs så strøk jeg, men på Østmarka skolen lå jeg på en firer 😊 Viktig med riktig lærer 😊

    Liked by 1 person

   2. Kjempebra at du klarte å fullføre! Jeg har hun dama. Sier mann/dame for å ikke skrive navnene, men de har begge jobbet der lenge så regner med det er de samme som du hadde! 😉

    Like

 3. Jeg hadde det akkurat sånn med matte selv, spesielt algebra. Det holdt aldri for meg å vite hvordan jeg løste oppgaver, jeg måtte også vite hvordan det jeg gjorde ga mening. Skjønner ting mer nå, og det “løsnet” til slutt for meg også, til den grad at matte til og med ble gøy og jeg plutselig lå på en femmer i matte (og trust me, det hadde jeg aldri trodd om meg selv), men ja, det var utrolig frustrerende for meg óg. Håper du klarer å holde ut, eller til og med til slutt føler at matte er noe du får til og til og med liker!

  Like

  Reply

  1. Hodt å høre en solskinnshistorie! Har fått flere i dag, og de fleste har gått på akkurat den samme skolen som jeg går på. Jeg har roet ned tankene og følelsene nå, og klarer å snakke om matte uten å gråte. Læreren vet nå hvordan jeg føler det, så hun vet at jeg trenger ekstra hjelp. Hun sa også at jeg skal få slippe å gjøre leksene denne uka og ikke tenke på matte før mattetimen på fredag. Håper jeg skjønner mer etterhvert. Har også fått tilbud av flere om at de kan hjelpe meg med leksene!

   Liked by 1 person

   Reply

 4. Tøft av deg å likevel velge et år med skole selv om det ikke gikk helt som planlagt. Matte er et modningsfag og selv om det er åtte år siden sist, betyr det ikke at du kommer til å gjøre det dårligere pga av det- fordi hjernen har blitt eldre siden sist og mer mottakelig for å løse den type problemer. Og matte er et frustrasjonsfag, selv flere av de som har valgt master i fysmat har sagt det; men igjen så er det så gøy når man endelig får noe av det til. Gi det tid, ikke gi opp og prøv og holde ut året. Og så finnes det masse videoer på youtube, flere norske gode snutter også. Bare søk på matte og fagkoden (eks R1, T-matte, p-matte etc). Tok forkurs i matikk på høgskola i fjor og tar nå et år med R-matte bare for å danne et solid grunnlag. Fastlegen min sa at “det er ikke rart om du får selvmordstanker hvis du sitter alene hjemme og regner matte, det hadde f**n meg jeg og fått”. Så prøv å jobbe sammen med noen/på skolen, ikke sitt hjemme mutters alene og plages- det er min erfaring og oppskriften på nåja diverse plagsomme tanker og vonde følelser. Lykke til 🙂

  Liked by 1 person

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s