Alle barn gleder seg til jul

Alle barn gleder seg til jul. Julen betyr ubegrenset med godteri, julekaker og julemat. Under treet ligger det en svær haug med pakker, som de gleder seg til å åpne. Ønskelisten ble skrevet for lenge siden, og forhåpentligvis ligger alt de har ønsket seg under dette treet med dinglende julekuler og lys. Julen betyr kvalitetstid med familien. Familien samles og alle de voksne sørger for at barna skal ha det bra. Fra oktober tripper de rundt og gleder seg til julekvelden. Årets mest fantastiske dag.

Dessverre er det ikke sånn det fungerer i den virkelige verden. La oss reise tilbake fra fantasiland til Norge 2015. Det er godt kjent at mange fattige barn i andre land ikke får feire jul, men det finnes også barn i vårt eget land som ikke opplever denne høytiden som det jeg beskrev det over. Bordene bugner ikke over av godteri, julekaker og julemat. Det ligger ikke en haug med gaver under treet. Julen betyr ikke kvalitetstid med familien, og julekvelden er ikke årets mest fantastiske dag. Det er tvert imot en kveld de gruer seg til.

Det kan være mange grunner til at mange barn opplever julen som en tung høytid. Noen familier sliter økonomisk, noen barn har foreldre som krangler mye, noen barn opplever at de voksne i familien drikker altfor mye alkohol, og andre gruer seg av andre grunner. I flere måneder snakker mange barn om julen og alle pakkene de skal få, mens noen av vennene deres kanskje gruer seg til akkurat denne kvelden fordi den ikke er lik det de andre beskriver.

Årets julaften blir annerledes enn det jeg er vant til. Eller, jeg er egentlig ikke vant til noe når det kommer til denne kvelden. Jeg har feiret julaften på mange forskjellige steder hele livet (uten at det har vært negativt), og tre av julaftene etter jeg ble syk har jeg (ikke) feiret på institusjon. Det var egentlig fint på sin måte, da jeg hadde behov for å slippe unna denne kvelden disse årene. Men i år blir den annerledes annerledes. Jeg skal jobbe frivillig.

Jeg gjør ikke dette for å være et fantastisk menneske. Det er flaut når folk sier «åh, du er et flott menneske du, Sandra», for det er ikke derfor jeg gjør det. Etter at jeg ble syk har jeg hatt et anstrengt forhold til julaften, og jeg ofrer ingenting ved å gjøre dette. Jeg liker å kunne gjøre noe for andre, og i år får jeg gjort det. Jeg skal jobbe på minJUL. Dette er et arrangement for vanskeligstilte familier, der barna skal være i fokus. Barna som kommer er kanskje noen av de som tidligere har gruet seg til jul. Tenk så heldig jeg er som får lov til å gi dem noe å glede seg til!

Jeg hadde satt stor pris på om flest mulig av dere deler arrangementet vårt på facebook, for at så mange familier som mulig får med seg dette. Vi har taushetsplikt, så ingen trenger å vite at de har meldt seg på. Kjenner du noen som kanskje kunne tenkt seg å være med? Fortell dem om det, så de får muligheten til å melde seg på! Arrangementet vil foregå på flotte Kvilhaugen gård, og det er rusfritt.

Trykk her eller på bildet for å komme til arrangementet på facebook:

12193337_909933619097991_7303223418097670597_n

Advertisements

6 Comments

 1. “Du er et flott menneske sandra!!!!” ;-P
  Men helt ærlig bra du gjør dette. Vi skulle gjerne vært på barnas stasjon på julaften hadde vi ikke vært med familie. Det er et godt sted å være, jeg tror du ville passet bra inn der å jobbet som frivillig på daglig basis, tror du det er noe for deg?

  Like

  Reply

  1. Haha, “takk, jeg veeeet, jeg er bare såååå fantastisk!! Jeg er en gud gjestene bør knele for fordi jeg gjør dette for dem!!!!” 😛
   Det hadde kanskje vært noe for meg, men akkurat nå har jeg ikke kapasitet til det. Men etterhvert kanskje!

   Liked by 1 person

   Reply

 2. Du e sånn et flott og fantastisk og bestest menneske og jeg vil klemme deg og kose deg og ta deg med meg hjem og gi deg masse pakker!

  Men seriøst, glad du jobber frivilig. Har faktisk tenkt på det selv, men er i en periode hvor jeg føler jeg føler jeg må “kjenne mine begrensninger” og fokusere på å ta vare på meg selv. Har nok med å komme meg av gårde på de få avtalene jeg har allerede, haha 😉 !

  Men supert at du er bra nok til at du kan være der for andre på den måten!

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s