Jobbtur i Tigerstaden

I skrivende stund sitter jeg på et hotellrom i Oslo. Jeg reiste nedover i går tidlig for å delta på en todagers workshop med Helsedirektoratet, og på søndag skal jeg holde to foredrag (som jeg enda ikke har skrevet, hjelp!). Temaet for workshopen var «Kompetanseprogram for økt gjennomføring i videregående opplæring», og vi drøftet altså hvordan man kan gjøre at flere ungdommer klarer å fullføre vgs. Vi var tre brukerrepresentanter, og sikkert 50-60 fagfolk, og det er egentlig litt skuffende. Fagfolk er viktige å ha med, men det er også brukerrepresentanter. Jeg har tro på at man sammen kan komme frem til mye bra. Men det var mye fornuftig som ble tatt opp, og jeg håper helsedirektoratet tar til seg det gruppene kom frem til.

Slike turer gjør meg mer selvstendig. Dette er første gangen jeg har reist alene på noe slikt, og i tillegg var det en mye lengre reise enn det vanligvis er. Ikke kjente jeg noen fra før av heller. Men utrolig nok så hadde jeg ikke angst, verken i forkant eller på vei nedover. Jeg har alltid mye angst før/når jeg reiser, selv om det bare er et par timer med tog, men denne gangen var jeg helt rolig. Det kan ha en sammenheng med at jeg stod opp kvart på fem om morgenen og var i halvsvime helt til jeg kom frem, men det var nok også fordi jeg begynner å bli mer vant til denne settingen, og at jeg begynner å bli mer selvstendig.

Det er ca. ett år siden jeg var på min første konferanse, og da husker jeg det var skikkelig skummelt å skulle sove alene på et hotellrom, men nå synes jeg det er kjempegodt. Og hva er vel bedre enn å få påspandert en Oslo-helg? Vanligvis bor jeg hos tanta mi når jeg er her, og det er koselig det, men det er mye mer avslappende å bo på hotell.

For noen år siden var det helt utenkelig at jeg bare noen år senere skulle oppleve dette. Jeg hadde ledd deg i trynet om du hadde sagt at dette kom til å skje. Men dette skjer, og det er utrolig å tenke på hvor mye ting kan forandre seg selv om man føler man aldri kommer til å komme seg ut av helvetet. Jeg var sikker på at jeg kom til å være inn og ut av psykiatrisk resten av livet. Altså, jeg er da i teorien inn og ut fremdeles, men det er så sjeldent nå at man ikke kan kalle det «inn og ut». Det er mer i retning av «inn, ut, ut, ut, ut, ut, inn, ut, ut, ut, ut». Nå roter jeg meg bort. Poenget er at jeg koser meg, jeg er stolt av meg selv, jeg begynner å bli mer selvstendig, og jeg liker livet mitt.

Nå skal jeg krype under dyna og sove godt, før det blir en fridag med shopping i morgen! God natt!

WIN_20151127_23_03_13_Pro

Advertisements

6 Comments

 1. Dette er så godt å høre 😊

  Jeg prøver selv å huske på at det er håp og at det vil bli bedre.

  Det du forteller er et flott eksempel på det at det blir bedre 😊

  Du har kommet så langt og det er flott å være vitne til det gjennom å følge bloggen din😊

  Stå på videre flotte du 👍

  Og takk for at du forteller om livet ditt og skaper håp hos andre mennesker 😊

  Ønsker deg en flott helg 😊

  Like

  Reply

 2. Btw, du er faktisk litt av grunnen til at jeg til slutt fikk tatt hull i nesa, som jeg har hatt lyst til i årevis 😉

  Rett og slett fordi du skrev et Innlegg for leeenge siden, men det innlegget fikk meg til å tenke, og det kom stadig tilbake i tankene mine 🙂

  Dette var ang hva vi ønsket å gjøre eller evt bruke av klær, men ikke turte pga at vi var redd for hva de rundt ville si. Og da skrev du ang den hatten du bruker 🙂 (som du kler veldig godt)
  Jeg har nemlig ikke turt å ta hull i nesa i frykt for at folk skulle synes jeg var for gammel.. Jeg tenkte til slutt: “screw it, jeg gjør det uansett” og jeg ble kjempe fornøyd og angrer ikke et sekund 🙂
  Så takk, innlegget ditt inspirerte meg 🙂

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s