Hva skal du og barna dine gjøre på julaften?

I julen samles familiene i finstasen, spiser ribbe og medisterkaker, går rundt juletreet og åpner alle gavene som ligger under juletreet. Allerede i oktober blir butikkene fulle av julepynt, julekaker, julebrus, julemarsipan, og alt annet som skaper julestemning. Barna tripper rundt og gleder seg. Rettelse: Noen barn tripper rundt og gleder seg.

Stort sett alle voksne stresser rundt før jul for å handle alt som skal handles. Mat, bakeingredienser til x antall sorter, gaver til alle barna og niesene og nevøene sine, og nye finklær til hele familien. Førjulstiden føles som et stort stressmoment, med alt man har å ordne før man kan roe ned på julekvelden.

Men så har vi andre voksne, foreldre, som stresser for en annen grunn. Ikke med å kjøpe inn haugevis med gaver, men kanskje for å kjøpe inn én liten gave til barna. De har ikke råd til alt de andre stresser med. De har knapt råd til mat for julen. Det er ikke få mennesker som har det slik. Faktisk så gjelder dette veldig mange.

Andre mennesker synes «bare» at julen er trøblete av andre årsaker. Kanskje har de dårlige minner fra julen, eller kanskje er det så stressende at de blir helt utmattet etterpå. Grunnene kan være mange, og uansett årsak, så er julen noe som er vanskelig.

Er det deg jeg skriver om, og du bor i nærheten av Trondheim, så er du og familien din velkommen til å feire jul på Kvilhaugen Gård! Vi i minJUL inviterer familier som ikke har så god råd, til å feire jul med oss. Det blir masse god mat, underholdning, et par runder rundt juletreet, gaver til alle familiene og ikke minst et hyggelig lag med fine mennesker!

Kom for å oppleve tidenes julefeiring! Jeg vet at det definitivt blir mitt aller beste juleminne.

12246629_909892239102129_7923175594996826708_n

Hvis det ikke er deg jeg skriver om, men noen du kjenner, så tips dem om dette arrangementet. Hvis det verken er deg, eller noen du kjenner, jeg skriver om, kan det være noen de kjenner. Vi hadde satt stor pris på om alle deler dette på facebook!

Se på arrangementet vårt på facebook her, for å finne ut hvordan man melder seg på (og for å dele det)

12096366_896142360477117_5877184468270687402_n

HUSK PÅMELDINGSFRIST 14. DESEMBER!

Advertisements

4 Comments

 1. Så utrolig fint gjort av deg. Jeg kunne også tenke meg å gjøre noe sånt et år. Har en venninne her i byen som skal til Oslo og bidra med hjelp til lignende der. Så bra at det finnes sånne gode, varme, omtenksomme mennesker som deg (og henne) og de andre frivillige der ute, som bruker av sin tid for å være der slik at andre kan få en ok julefeiring.

  *TOMMEL OPP, Sandra!*

  Like

  Reply

  1. Takk. Jeg bruker ikke av min tid da. Jeg har et anstrengt forhold til julen, så jeg synes bare det er gøy å gjøre noe annet, samtidig som jeg får lov til å bidra til at barn skal få en positiv juleopplevelse. Jeg føler meg bare veldig heldig!

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s