Farlige mennesker ved asylmottak

Mange snakker om de derre flyktningene som fyller opp asylmottakene rundt om i landet, og hvordan faren for drap og voldtekter stiger voldsomt opp i været. Plutselig blir landet fylt opp med farlige mennesker med fryktelige verdier. De blir plassert midt i sivilasjonen blant oss nordmenn og skaper frykt. Det er farlige mennesker ved asylmottakene.

I Sverige er de så farlige at de har satt fyr på 14 asylmottak, som enten er under ombygging, under vurdering til å bli mottak eller allerede tatt i bruk. I helgen ble det satt fyr på et planlagt asylmottak i Lindås, og i følge VG, så hylles brannstifterne på en islamkritisk facebookside . Folk roper hurra. For ja, det er faktisk islamkritikere som er de farlige menneskene jeg snakker om.

Heldigvis ser vi ikke de samme tallene her i Norge, men siden islamkritikerne på facebook argumenterer med statistikk fra Sverige, så velger jeg å gjøre det samme.

Jeg sier ikke at alle som bor på asylmottak er ufarlige. Det har vært hendelser der asylsøkere har voldtatt barn, og det er grusomt. Slike mennesker bør ikke få oppholdstillatelse i Norge. Men så må vi ikke glemme at det ikke bare er asylsøkere som voldtar barn. Av alle årlige anmeldelser om seksuallovbrudd, er nesten 2000 barn ofre. Det står ingenting om hvilket land overgriperne kommer fra, men jeg vil tro at de fleste er etnisk norske. Det rettferdiggjør ikke handlingene til de pedofile asylsøkerne, jeg prøver bare å gi et litt mer nyansert syn på det. De fleste nordmenn er ikke farlige, og det er heller ikke de fleste muslimene.

a1df1a9c420ffedbffdbdfabd8a26a18

Jeg synes flyktningedebatten er vanskelig. Den er ikke så svart-hvit som mange ser ut til å tenke. At man enten er for å åpne grensene for alle flyktninger, eller at man for å stenge grensene helt. Selv om jeg ikke er for å stenge grensene helt, så er jeg heller ikke for å ta inn alle flyktningene. Vi har ikke nok plass og ressurser til å ta inn alle som trenger det. Dessverre. Jeg skulle ønske at verden var fredfull og at alle hadde et trygt sted å bo, men sånn er ikke den virkelige verden. Vi kan ikke ta imot alle.

Det som gjør meg vondt å se, er argumentene folk bruker. Og ordbruken. Og alle fordommene folk har. Stygge ord jeg ikke engang klarer å gjengi her. Jeg blir så frustrert når jeg leser kommentarfeltene, men jeg klarer ikke å la være. Islamkritikere som tror at alle muslimer er terrorister. Som nekter å skille de to gruppene. Selv om mange terrorister er (kamuflerer seg som) muslimer, så betyr det ikke at alle muslimer er terrorister. Trekker jeg ABB-kortet tilbake, får jeg bare kjeft. I mine øyne er det det samme. ABB var en etnisk norsk nordmann, men da mener de plutselig at man ikke skal blande et helt folkeslag og en enkelt persons handling. Det skal man kun gjøre om det er snakk om muslimer.

Jeg prøvde å gå inn på noen av de islamkritiske facebooksidene, men magen vrenger seg og jeg blir bare redd. Før denne debatten blusset opp, visste jeg ikke hvor mange onde personer vi hadde i landet. Jeg lurer på hvor de har gjemt seg hen. Kamuflerer de seg som vanlige mennesker når de er ute? Har jeg hatt noen av dem som kunder da jeg jobbet i frisørsalong? Har jeg møtt dem på butikken? Jeg hadde følt meg tryggere om de hadde hatt på seg et gjenkjennbart plagg, f.eks. på hodet. Nei, vent nå litt. De er redde folk som tør å vise hvem de er ved å ha noe på hodet.

Kan ikke alle bare jobbe sammen for å få fred i verden, istedenfor å bygge opp nok en krig?

2f06be2001e931f749bf3a72fc25e99a

Og som et lite sluttpoeng: For hver islamkritiker jeg ser i et kommentarfelt, har jeg lyst til å slippe inn to muslimer.

Advertisements

8 Comments

 1. Mange uhyggelige gufs fra fortiden for tiden. Toppet seg for meg da Donald Trump, som er presidentkandidat i smeltedigelen USA, helt seriøst vil ha “jødeparagraf” for muslimer og merke muslimer som alt er i USA på samme måte som Hitler merket jødene. Og ja, du har angrep på asylmottak, synagoger, moskeer og “utlendinger” generelt, og troll som ser ut til å tro at alle problemer i Norge, fra overgrep til forsøpling i gatene, skyldes “utlendinger”, “muslimer” og “flyktninger”, og selvfølgelig “sosialister”. Så er det ordbruken generelt, og hvor høylytte og flinke til å mobilisere trollene kan være, som da de prøvde å stemme frem Hege Storhaug som årets navn og hun faktisk tok en kraftig ledelse. Og så videre, og så videre, og så videre. Det er skummelt.

  Jeg er langt mer redd for høyreekstremister enn jeg er muslimer. Virker som altfor mange har glemt hva som skjedde i Europa på 30- og 40-tallet. Trodde liksom vi hadde lært og lagt bak oss den fasen for alltid…

  Like

  Reply

  1. Såå enig i alt du sier! Det er virkelig skremmende. Leste om det med Donald Trump! Vi lever i en syk, syk verden. Altså, i USA foregår det mye sykt, det er vi vant med. Men dette? Ikke engang i min villeste fantasi hadde jeg sett for meg at en amerikansk politiker skulle komme med så syke forslag. Og det sier litt.

   Like

   Reply

   1. Det e helt sykt når det kommer fra noen i hans posisjon. Når du ser det i sammenheng med hvordan ekstreme partier som Nasjonal Front, Sverigedemokratene og Gyllent Daggry vokser frem i Europa, er det veldig skremmende. Liker ikke det som skjer for tiden.

    Glad det også er mange bloggere, kronikker, osv. som tar til motmæle, men lett å føle seg maktesløs.

    Like

   2. Jeg er faktisk redd for at dette er starten på en 3. verdenskrig. Får ubehagelige assosiasjoner fra noe som hente for 70 år siden.
    Jeg har vurdert å skrive om det en del ganger de siste månedene, men nå klarte jeg ikke å holde kjeft mer.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s