7 ting jeg gleder meg til i julen

Familiekos. Det er ekstra koselig når familiemedlemmer som ikke bor i byen kommer, så vi kan klemme litt på dem.

Avslapning med julefilmer på tv. Jeg ser ikke mye film, men jeg liker tradisjoner. Mange av filmene som går i julen har jeg sett år etter år, og da er det som å hilse på en gammel venn.

Brettspill. Vi er en laidback familie som ikke er så opptatt av at alt skal være så stivt på julaften. I fjor satt vi og drakk øl og spilte brettspill etter at vi hadde hatt en rask julegaveåpning. Det er mitt beste juleminne!

Nettopp det jeg sa i punktet over, at vi er en laidback familie og ting ikke er så stivt. Har man lyst til å komme i joggebukse, så kommer man i joggebukse.

Jeg har tenkt å kjøpe inn spillet «Ryktet går». Jeg spilte det med noen venninner her forleden, og det var hysterisk morsomt. Det blir gøy å spille det med Tangen-damene!

Å bo hos mamma. Selv om jeg og mamma bor i samme by, så liker jeg å bo hos henne i noen dager innimellom. Selv om jeg begynner å bli voksen, så er det godt å bli tatt vare på av mammaen sin en gang i blant. Jeg setter jo mer pris på det nå, enn da jeg bodde hjemme. Vi ser på film, har lange gode samtaler, drikker vin og spiller spill.

Julegrøten hos onkelen min på formiddagen på julaften. Det er en tradisjon vi har hatt siden jeg var liten. Jeg fikk mandelen for første gang i fjor, men som regel er det onkelen min Geir som finner den. Jeg mistenker korrupsjon. Koselig er det allikevel!

artsfon.com-78650artsfon.com

De siste dagene har jeg vært veldig nervøs for julen. Jeg hadde virkelig ikke planlagt å bli så dårlig så tett mot julen. Akkurat nå vet jeg ikke hvordan det blir. Om jeg greier å gjennomføre julen, eller om jeg blir for dårlig. Vi skal skrive en mestringsplan på mandag, og jeg håper det gjør meg litt roligere. Da vet jeg hva jeg skal gjøre om jeg skulle trenge hjelp.

Det har tidligere hjulpet meg å skrive lister når jeg er nervøs for noe, der jeg ramser opp fine ting med det jeg gruer meg til. Nå som jeg har skrevet denne listen, så kjenner jeg faktisk at jeg er roligere, og at jeg begynner å glede meg igjen. Kanskje blir det en fin jul after all. Og hvis noe går skeis, så har jeg mestringsplanen min hvor det står hva jeg skal gjøre.

Planen har jo lenge vært at jeg skal jobbe frivillig på julaften, men det kan være at jeg må droppe det. Skal jeg være med, må jeg være sikker på at jeg er i form til det. Helsa kommer først! Tanken om å kanskje måtte droppe det har vært vond den siste uken, men nå tenker jeg at det ikke er så farlig å si nei. Jeg har uansett vært med på forarbeidet, og de klarer seg fint uten meg.

Egentlig skulle jeg få overnattingsbesøk av en herlig venninne fra Asker 2. juledag også, men siden formen er så dårlig, så går det ikke an å planlegge det. Jeg er litt lei meg for det, men sånn er det noen ganger. Hun kommer heldigvis flyttende oppover neste år, så da får vi ta det igjen da!

Jeg krysser fingrene for at julen blir fin uansett hvor mørkt det ser ut akkurat nå.

artsfon.com-73434artsfon.com

Hva gleder du deg til i julen?

Advertisements

9 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s