Gnomenes deadline

Tjuende desember. Jeg skvatt til da jeg så datoen nede i høyre hjørne på skjermen. Det er fire dager igjen til jul, og jeg er ikke forberedt i det hele tatt. Hvor ble førjulstiden av? Jeg skulle se Amalies Jul på dvd, ta frem julepynten og bake pepperkaker. Jeg skulle drikke gløgg, høre julemusikk og tenne stearinlys. Nå er det plutselig blitt 20. desember, og jeg har ikke gjort noen av disse tingene. Julestemningen er uteblitt.

Det er ikke det at jeg har skjøvet vekk juleforberedelsene som jeg har gjort tidligere. Jeg har bare glemt det. Jeg har tenkt en del på julen denne uka, men jeg trodde det var lenge til nissen skulle laste alle julegavene i sleden sin. Plutselig er deadlinen til gnomene nær. Jeg kjøpte årets julekjole i går, men jeg tenkte ikke over at det var fem dager til jeg skulle bruke den. De har satt frem gløgg og pepperkaker i avdelingen flere ganger mens jeg har vært her, men jeg har ikke lagt to og to sammen og funnet ut at svaret er jul.

Jeg skrev en liste i går over ting jeg gleder meg til i julen, og det hjalp litt mot stresset, men det ga meg ikke julestemning. Det gjorde at jeg gledet meg litt mer, men gleden var litt sånn som enkelte får i oktober når de innser at det er to måneder igjen. Men jeg begynte jo å glede meg, og det er jo bra. Det er steg 1.

Mens jeg har skrevet dette innlegget har jeg funnet ut at dagen skal brukes til å høre på julemusikk, stirre intenst på julestjernen som henger i vinduet, mens jeg tenker på de tingene jeg gleder meg til. Nervøsiteten er ikke like stor lengre, og jeg er innstilt på å få en fin jul. En så fin jul som mulig i alle fall. Og så har jeg jo den mestringsplanen vi skal skrive i morgen i bakhånd, i tilfelle det ikke går så bra.

10400954_30533131921_3214_nBilde av meg fra julen i fjor.

Dette er favorittjulesangen min. Favorittbandet mitt og Ben Caplan. Og se der ja,
nå fikk jeg sommerfugler i magen og (positive) flashbacks fra julen i fjor.
Jeg elsker sangen, og spesielt videoen. Nå gleder jeg meg.

Er du forberedt, og gleder du deg til jul?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s