Ja til kvinneundertrykking?

Jeg er for kvinneundertrykking. Jeg befinner meg jo på venstresiden, og siden jeg, til tross for at jeg er ateist, er for religionsfrihet, så betyr jo det akkurat det samme som at jeg mener det er greit å bryte menneskerettigheter. Det har Kolbein Brede konkludert med i debattinnlegget sitt i Aftenposten Meninger.

Sarkasme til side, dette er et alvorlig tema som diskuteres heftig i sosiale medier for tiden. Det begynner å ligne jødeforfølgelsen under 2. verdenskrig, og Apartheid i Sør-Afrika, og jeg er oppriktig redd for at en ny verdenskrig er på vei til å bryte ut.

«Islam er ikke bare en religiøs ideologi, hadde den det vært, skulle den fått være i fred for meg. Nei, den er udiskutabelt også en politisk ideologi og burde som sådan ikke bare kritiseres, men aktivt motarbeides av alle tilhengere av demokrati og menneskerettigheter.»

Islam er ikke en politisk ideologi. Islam er en religion, og de aller fleste muslimene er fredelige mennesker. De Brede sikter til, er ekstremistene. Disse forkler seg som muslimer. Da mener jeg ikke at de kler seg i hijab og burka, jeg mener at de roper «Allahu Akbar» mens de skyter ned uskyldige mennesker. Muslimer flest tar avstand fra terroristenes handlinger. Akkurat som at nordmenn flest tar avstand fra ABB som ropte at han var fra politiet mens han drepte over 70 ungdommer som var fanget på en øy. Dere vet, den julidagen i 2011 som islamkritikerne ikke liker at vi bruker som argument.

Hvis vi skal motarbeide Islam som religion, begynner det å lukte litt Hitler av hele greia. Da kaster vi også bort masse tid og ressurser som vi kunne brukt på å motarbeide terrorisme. Det er terrorisme som er problemet, og de muslimske terroristene er ikke muslimer. De er islamister, og de tilhører en politisk ideologi, i motsetning til vanlige muslimer.

«Allerede utgangspunktet er meget dennesidig: Islam betyr som kjent total og ubetinget underkastelse under Allah. Mennesket har ingen egenverdi, og forsøk på å lage menneskeskapte lover er en forbrytelse mot Allah og straffes med kokende olje i helvete.»

Deler av denne påstanden er så dum at jeg ikke orker å bruke tid på å komme med motargumenter engang. Det er merkelig at det finnes muslimer på jorda da, hvis påstanden skulle være sann. Da ville stort sett alle muslimer vært «kokt i olje i helvete» for lenge siden. Kristendommen betyr forresten også total og ubetinget underkastelse under Gud, og det er mye fælt som står skrevet i Bibelen også. Alle muslimer lever ikke etter Allahs ord, på samme måte som at ikke alle kristne følger alt det som står i Bibelen. Til tross for at Guds ord er evige og uforanderlige.

Videre skriver Brede at mange forsvarer islam ved å trekke et skarpt skille mellom moderat islam og islamisme, og argumenterer imot med tekster fra Koranen. Men kjære Brede, vi lever i 2015 og verden har forandret seg. Skal man gå dypt inn i Koranen og tolke den, så er det selvfølgelig ikke stor forskjell mellom islam og islamisme, siden de begge opprinnelig lever etter samme bok. Men muslimer flest følger ikke Koranen til punkt og prikke. Det er da stor forskjell på personlig kristne og fanatikere også, selv om begge opprinnelig lever etter Bibelen.

Det går ikke an å gå imot muslimer med å argumentere med tekster fra Koranen, en eldgammel bok, uten å trekke frem det som står i Bibelen også. Der står det at menn skal råde over kvinner, at det er lov å selge datteren sin som slave, at trassige sønner skal steines ihjel og at homofili er forbudt. Jeg er klar over at dette står i første Mosebok, men så må vi huske at Guds ord er evige og uforanderlige. Kanskje lever ikke de fleste kristne etter dette lengre, men du kan da vitterlig ikke komme her og si at vanlige muslimer lever etter de ekstreme reglene i Koranen heller. Det finnes de som lever etter det, og det er noe jeg er enig i at vi skal motarbeide, men vi kan ikke motarbeide Islam som religion.

Så tilbake til Bredes første påstand. Han mener at siden jeg forsvarer muslimer, så godtar jeg kvinneundertrykking fordi det er i tråd med ett eller annet religiøst påbud. Nei. Jeg godtar ikke kvinneundertrykking, uansett årsak. Jeg godtar det ikke fra muslimer, jeg godtar det ikke fra kristne, jeg godtar det ikke fra ateister, jeg godtar det ikke fra nordlendinger, sørlendinger, svensker eller briter.

Hvorfor angripes norske islamkritikere fra norsk venstreside? Fordi Islamkritikere ikke evner å skille mellom islamister og muslimer, og tror at muslimer er en farlig folkegruppe fordi de tror på Allah. De kommer i tillegg med svært dårlige argumenter, og dyrker sin egen fremmedfrykt. Derfor angripes dere fra norsk venstreside.

e19df7823cda8ca1f53d5aa18f2f1e47

Jeg vet ikke hva som skjedde med skriftstørrelsen i innlegget.

Advertisements

6 Comments

  1. “Hvis vi skal motarbeide Islam som religion, begynner det å lukte litt Hitler av hele greia. Da kaster vi også bort masse tid og ressurser som vi kunne brukt på å motarbeide terrorisme.” – nettopp!

    Godt innlegg! Jeg har delt det i Facebookgruppa Samfunnspraten og ønsker deg velkommen til å følge det opp der, og del gjerne andre aktuelle innlegg om samfunn.

    Dette er et viktig tema!

    Like

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s