Hva skal jeg gjøre for å håndtere jula?

Jeg liker å jobbe systematisk når jeg skal jobbe med huet mitt. Når jeg skal håndtere noe, så funker det ikke bare å tenke at jeg må håndtere det. Jeg må finne ut hvordan jeg skal håndtere det. Hva er faresignalene, og hva må jeg gjøre for å unngå disse?

Mine faresignaler er følgende:
1. Slitenhet
2. Angst
3. Nestemthet -> depresjon

Det kan være litt sent å ta tak i det når jeg først er blitt deprimert. Nå er jeg jo litt deprimert fra før av, men nå tenker jeg mer deprimert. Det jeg må gjøre, er å unngå punkt 1. Jeg må unngå å bli sliten. Unngår jeg det, så unngår jeg også punkt 2 og 3.

Når jeg har skrevet ned dette, så er det tid for å skrive hvordan jeg skal unngå punkt 1. Denne listen forandrer seg fra gang til gang, ut fra situasjonen rundt. Denne gangen har jeg skrevet dette:

*Pass på døgnrytmen, ikke sitte opp veldig lenge, og stå opp senest 10:00.
*Hvile nok, gjerne trekke meg litt tilbake.
*Bli med og gå tur med bikkja så jeg får litt frisk luft og mosjon.
*Ta Truxal om nødvendig. Heller én for mye enn en for lite.
*Ta kveldsmedisinen kl. 20:00-20:30 for å bli trøtt tidligere.

Og hvis uhellet er ute og jeg når punkt 2 og 3, så må jeg finne ut hva jeg skal gjøre. Jeg har funnet ut at hvis jeg blir veldig dårlig, så drar jeg hjem for å være for meg selv og få oppfølging av personalet. Jeg snakket også med psykologen min i går om hva jeg skal si til legen hvis legevakt på kontaktes. Jeg skulle fortelle om avtalen jeg har på akuttposten, og når vakthavende lege på Østmarka sjekker journalen min, så vil han/hun se hva som funker for meg.

Forhåpentligvis klarer jeg å unngå punkt 1. Det siste jeg har skrevet på planen er å nyte de gode øyeblikkene. Det skal jeg få til.

1450785081015.jpg

Advertisements

7 Comments

   1. Science-fiction-film! Veldig indie og veldig få som har hørt om den, men den er veldig god! Basert på universet til en fyr i USA som het Lucas eller noe sånt.

    (Det e den nye Star Wars-filmen 😉 )

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s