Nostalgi

I går da jeg gikk for å legge kofferten min på rommet mitt hos mamma, lå min kjære Kaisa i sengen og ventet på meg. Jeg har ikke sett Kaisa på mange år, og har egentlig ikke tenkt så mye på henne. Stakkars lille har ligget gjemt på loftet et sted i mange år. Kanskje har hun ventet på at jeg skulle lete etter henne. Herregud, nå begynte jeg nesten å grine her. Jeg takler ikke å se eller tenke på gjenglemte bamser. Jeg synes faktisk nesten det er verre enn å se døde dyr. Nå fikk jeg dårlig samvittighet for å ha glemt henne. Haha.

Men ja, tilbake til saken. Da jeg så henne strømmet minnene tilbake. Jeg og søskenbarnet mitt hadde lik bamse som vi hadde fått til vår felles dåp, og de var begges favorittbamser. Jeg husker bilturer og overnattinger der vi lekte med dem. Kaia og Kaisa, bestevennkaninene. Jeg husker da jeg og barndomsvenninna mi lekte med henne og andre bamser. Kveldene jeg la meg til å sove med Kaisa i armene. De gangene Kaisa var med meg i hagen på sommeren. Hytteturene hun ble med på. Da jeg tok henne med på loftet de gangene vi turte å gå opp dit. Da jeg og venninna mi kastet henne og de andre bamsene fra toppen av trappa og helt ned til første etasje (herregud, stakkars bamser). Da hun var med til byen på lørdag formiddag. Da hun og vennene mine sine bamser hadde teselskap og feiret bursdager.

Nostalgi. Tankene og følelsene mine går tilbake til 90-tallet. Jeg føler det jeg følte den gangen. De gode følelsene altså. Det er nesten så jeg kan kjenne lukta fra disse situasjonene. Kjenne varmen fra sola fra hagen, kjenne trappeoppgangen under føttene mine, hvordan det var å sitte i bilen, følelsen av å legge meg i sengen i barndomshjemmet mitt. Jeg ser omgivelsene jeg hadde rundt meg. Rommet mitt, loftet, trappeoppgangen, bilen vi hadde, hytta, rommet til barndomsvenninna mi. Det er rart det der. Før jeg hadde Kaisa i armene i går, hadde jeg ikke tenkt på disse tingene på lenge. Nå husker jeg alt.

1450872076182.jpg

1450872255031.jpg

Og så må jeg bare vise dere kommentaren jeg fikk under innlegget på facebook:

kaia

Flere som har opplevd dette når dere har funnet gamle leker?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s