Nyttårsangsten

Nyttårsaften nærmer seg med stormskritt, og jeg kjenner at jeg gruer meg. Jeg er ikke klar for et nytt år enda. Jeg trenger en lengre pause. 2015 har vært et veldig bra år, og jeg er overbevist om at 2016 kommer til å bli enda bedre, men jeg synes bare at det kan vente litt. Gi meg litt tid til å forberede meg. Gi meg litt tid til å hente energi.

Det er vel egentlig ikke noe magisk som skjer når vi går fra 31. desember til 1. januar, men jeg liker å tro at det er det. Jeg liker å ha muligheten til å kunne starte på nytt. Legge et helt år bak meg, og starte på å skrive det første kapittelet i en ny bok. Men så kommer angsten for at boken skal starte dårlig. Jeg skulle ønske boken om 2016 kunne vært en feelgood-bok. At plottet hadde vært litt som i Mamma Mia, uten mye motstand og nedturer. Jeg kunne egentlig bodd på en gresk liten øy, kjenner jeg, det hadde passet meg perfekt.

Vi har tre dager igjen av året. Tre dager før 2016 starter. Tre dager til jeg skal plukke opp en ny skrivebok og starte på ny. Hva kommer boken til å inneholde? Hvilken sjanger blir det? Jeg liker å være forberedt, men man kan aldri være forberedt på hva livet bringer med seg. Heldigvis. Jeg håper det blir en fin bok, da, selv om den sikkert kommer til å inneholde motgang.

Jeg må legge fra meg tanken om at overgangen er så stor. Det er ikke så farlig om starten ikke blir perfekt. Bedringen min har skjedd gradvis over flere år, og det er ikke sånn at jeg må starte helt på nytt hvert år. Ting kommer fremdeles til å bli gradvis bedre, også i 2016. Og 2017.

Jeg har heldigvis én uke igjen til å slappe av før hverdagen begynner igjen, og den skal jeg bruke fornuftig. Jeg ska få mest mulig hvile, og tenke minst mulig på alle tingene jeg skal gjøre neste år. Det får jeg ta som det kommer.

20151226_201216.jpg

Advertisements

5 Comments

  1. Nyttårsangst ja. Det var et “godt” uttrykk. Ikke godt i at det er godt å ha, men det satte ord på hva jeg føler hvert år når nyttårsafta nærmer seg. Takk for at du satte ord på noe jeg ikke helt visste hva var.

    Like

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s