Det magiske året 2015

Angsten for 2016 gikk litt ned etter å ha skrevet blogginnlegget “nyttårsangsten” i går. Det er rart hvor mye terapi det er i å skrive. Jeg skal nyte de siste dagene av året, og de siste dagene i ferien, og så kan jeg begynne å tenke på planene mine i 2016. Med litt mer hvile får jeg kanskje overskudd til å komme i gang igjen.

2015 har vært magisk. Jeg har hatt mine nedturer, og det holdt på å gå skikkelig galt i april, men alt i alt har året vært helt fantastisk. Jeg har gått fra å være «pasient» og «bruker» på fulltid, til å være ettertraktet som foredragsholder og brukerrepresentant. Folk betaler meg for at jeg skal komme og fortelle om mine erfaringer.

Den største utfordringen min i år, som ga meg størst mestringsfølelse, må være foredragene i Tallinn. Jeg har drømt lenge om å holde foredrag, men ikke i min villeste fantasi hadde jeg sett for meg at ett av mine første foredrag kom til å være i utlandet – på engelsk! Jeg overlevde, fikk gode tilbakemeldinger, og etterpå har det ikke vært noe problem å gjøre det på norsk. Å kaste seg inn i skumle ting kan føre med seg så mye godt.

Jeg har også reist mye, og ofte i jobbsammenheng. Jeg har vært i København, i Tallinn, Oppdal, Frøya, Kreta, Oslo og Gardermoen. Det er ganske stort for meg, fordi jeg i fire år ikke engang turte å dra til andre siden av byen. Jeg har fremdeles angst for å reise, men jeg gjør det. Jeg tar utfordringen.

Jeg har lært mye om meg selv, og utvikler meg mye. Jeg har møtt veggen flere ganger, men jeg tar lærdom av det. Jeg reflekterer over hva som skjedde, hvorfor jeg møtte veggen, og legger en plan for hvordan jeg skal unngå det neste gang. Det funker en stund, så kræsjer jeg igjen, og da må jeg gjøre den samme prosessen igjen. Det er like kjipt hver gang det skjer, men jeg er blitt flinkere til å beskrive hvordan jeg har det, hva jeg føler, tenker og kjenner. Jeg reflekterer over hvorfor jeg ble dårlig. Derfor blir jeg også tatt mer på alvor.

Jeg har lært meg å takle situasjoner som utløser vanskelige følelser. Før følelsene kommer. Jeg har lært meg hva som kan trigge, og tar grep for å unngå det. Ikke ved å unngå situasjonene, men heller ved å gå inn i dem og ta tak i tankene før de utløser følelsene. Jeg utfordrer de dysfunksjonelle tankene. Dette gjør at jeg unngår depresjonene jeg tidligere fikk når jeg kom opp i vanskelige situasjoner.

Jeg fullførte ett år med norsk i år, og begynte med matte i høst. Jeg har hatt lyst til å slutte mange ganger, men nå har jeg et halvt år igjen, og det skal jeg klare. Da er jeg ferdig med matte for alltid, og i tillegg kan jeg se stolt tilbake på at jeg klarte det! Så lenge jeg står, så skal jeg være fornøyd.

Det at jeg ble nestleder i Mental Helse Ungdom Trondheim har også gitt meg meg mye mestringsfølelse. Jeg takket nei til å bli styreleder siden jeg ikke følte meg klar for det, og jeg føler at det var riktig avgjørelse akkurat da. Jeg har lært viktigheten av å si nei til ting. Høsten viste meg akkurat hvor viktig det er, så neste år skal jeg bli flinkere til det. Jeg lærte på den harde måten, men noen ganger er det det som må til.

Jeg gleder meg til å utvikle meg videre i 2016. Jeg har fortsatt litt angst for det, men jeg er mindre stresset enn jeg var frem til i går. Det ordner seg. Jeg har lært mye i år, og skal ta det med meg i året som kommer. Neste år kommer jeg til å lære enda mer, og selv om jeg sikkert kommer til å lære mye av det på den harde måten, så er det greit. Det viktigste er at jeg utvikler meg. Går det bra, så går det bra. Går det dårlig, så går det også. Dette mottoet har jeg brukt mye i år, og det har hjulpet meg igjennom mye.

Takk til alle som har bidratt til å gjøre 2015 til et fint år! Ingen nevnt, ingen glemt. Alle som er med på bildene under har betydd noe for meg dette året, men det gjelder også mange som ikke er avbildet. Takk til dere alle!

Ett bilde sier mer enn 1000 ord og så videre og så videre:

2 februar

3 mars
5 mai sdsbjl

5 mai2

5 mai

5 mai 3

5 mai sds

6 juni

7 juli jf

7 juli

7 juli 2

7 juli s

8 august 2

8 august 3

8 august

8 august 4

10 oktober 2

10 oktober dfsf

10 oktober 3

12189959_10153110668976922_8014936390711516201_n

11 november

120151227_015230

Hvordan har året ditt vært?
Har du lært noe?

Advertisements

2 Comments

 1. Herlig Sandra! Stå på videre! 🙂
  Vi hadde de første timene inn i år 2015 da 😛 Var godt å komme seg hjem på morgenen i 10-tiden 1. januar ja 😛 Hadde en fiiin nyttårsaften i hvert fall 🙂
  – Stå på masse videre. Du har det i deg! Heier på deg, og har masse tro på deg. Det beviser du gang på gang. ( “Hvis du TROR du kan, så KAN du” – det ordtaket liker jeg godt 😉 ).
  Håper 2016 blir ett nytt spennende, lærerikt og godt år 🙂

  Klem fra Line

  http://www.frivillighellas.blogg.no

  Like

  Reply

  1. Hihi, ja, jeg tenkte faktisk på det tidligere i dag, at jeg våknet 1. januar 2015 side om side med deg i en random sofa! Haha!
   Tusen takk! Jeg heier på deg også, og tror 2016 er ditt år 🙂 Året du kommer deg ut av spiseforstyrrelsen!
   Ønsker deg en fin nyttårsfeiring, og et godt nytt år! ❤

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s