Nyttårsforsetter

Jeg er ikke egentlig fan av disse nyttårsforsettene. Det er ikke galt å ha mål man vil oppnå, men nyttårsforsetter er noe mange av oss feiler på en uke ut i januar. Jeg vet ikke med dere, men jeg har i alle fall følt meg mislykket når vi kommer til februar og jeg har brutt alle løftene jeg har gitt meg selv. Vi setter oss for høye, uklare mål. Vi skal trene masse, spise sunt, få gode karakterer, slutte å snuse eller røyke, slutte å spise godteri osv. Det er der jeg har feilet. Det er gode mål, men jeg har ikke planlagt hvordan jeg skal nå målene. Jeg skal bare trene mer eller spise mindre godteri, og har glemt å finne ut hvordan jeg skal klare det.

I flere år var målet mitt å bli frisk eller å ikke ha flere innleggelser. Dette feilet jeg på alle gangene. Dette er jo ikke noe jeg bare kan bestemme meg for. Det å bestemme seg for å bli frisk er en del av prosessen, men jeg kan ikke bestemme at jeg ikke skal ha tilbakefall. Det er det naturen som bestemmer.

De siste årene har jeg prøvd en ny variant. Jeg har satt meg mål jeg skal jobbe med, og ikke nødvendigvis noe jeg oppnå iløpet av året. Denne gangen har jeg fått enda flere verktøy jeg trenger for å oppnå mål jeg setter meg, og jeg har i tillegg lært mer om meg selv etter å ha feilet noen ganger, og etter å ha fått noen oppvåkninger i løpet av året.

Jeg kjenner det er tryggest for meg å ha få mål som jeg kan jobbe med, istedenfor å ha altfor mange. Målene jeg skal jobbe med i 2016 er:

 • Si mer nei til ting for å unngå å bli sliten, og dermed lettere unngå tilbakefall.
 • Gjøre mer av det jeg drømmer om.
 • Bestå året med matte.
 • Få opp selvfølelsen igjen, etter at den har skrantet den siste tiden.
 • Skrive videre i boken min.

Så skal jeg selvsagt også prøve å trene mer og spise sunnere og slike ting, men det skal ikke være et nyttårsforsett. Det får jeg finne ut av iløpet av året.

Jeg tenkte å komme med et oppfølgingsinnlegg om hvordan jeg skal jobbe med målene jeg har satt meg, og kanskje noen oppdateringer iløpet av året.

artsfon.com-79055

Har du noen nyttårsforsetter?

Advertisements

4 Comments

 1. Ehhh… dette var ikke lett… Pleier ikke å fylle inn dette når eg svarer på innlegg? Vet ikke om eg gjorde det no heller :O Lykke til. .. ser vi har litt til felles…

  Like

  Reply

 2. Lurt å ikke prese seg selv med masse nyttårsforsetter som bare blir stressende. Tenker det samme selv. Har heller satt opp en liste med ting som kan bli fint i 2016, som også inneholder mål- men mer som positive muligheter heller enn noe jeg skal. Kan kopiere den her, ikke sikkert du finner noe nyttig av den men kan jo hende. Lykke til med januar, selv om du skrev at det ikke ble knallstart.

  -Lyset! (Vi går fra en dagslengde på 4,43 timer fra 1 januar til 7,07 timer 31 januar. 29 februar går ikke solen ned før kl 17.36. Herlig!
  -Ta med matteboka (eller kjemien) med på kafé. Kjøp noe godt og nyt både kunnskap og menneskesurret rundt.
  -Vårfarger på klærne. Glade farger. Lyse farger.
  -Fange energi jeg kan bruke til å gjøre noe positivt for andre. Gjerne engasjere meg enda mer i foreningen i året som kommer.
  -Jeg blir flinkere til å mestre “livet”/sykdommen for hvert år som går. Også “autismetrekkene” blekner med årene.
  -Et nytt blankt år som kan brukes til å arbeide enda mer i behandling og generelt mot det livet jeg ønsker å leve.
  – Prøve å bli kjent med 1 ny person, finne et positivt bekjentskap. En mulighet til å la noen nye slippe inn (gjerne en same, ikke spør hvorfor- lang historie som innebærer samiske aner og et ønske om å lære sørsamisk).
  -Hente posten barbeint en vårmorgen, selv om det egentlig er for kaldt.
  -Sitte på trappen i solgløtten med ullpledd og kaffe, selv om det også her egentlig er for kaldt.
  -Kanskje tilbyr 2016 en spennende reise? Hvem vet.
  -En mulighet til å slutte å lese blogger som egentlig gjør meg nedstemt (ikke din).
  Beste hilsen til deg 🙂

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s