Sutreblogg og enhjørning

Selvfølelse er ferskvare. Akkurat som med trening, så må den jobbes med hele tiden for at den skal holde seg. Det holder ikke å bare jogge i en måned, og forvente at kondisen skal være like bra et halvt år senere. Man må jobbe kontinuerlig for å opprettholde den.

Jeg har vært klar over dette lenge, og jeg har vel også nevnt det en del ganger på bloggen. Men hey, det er lettere å gi andre råd enn å følge dem selv, ikke sant? Jeg har glemt å følge mitt eget råd i alt stresset som har vært, og nå har selvfølelsen gått ut på dato.

Selvtilliten min har bygd seg opp iløpet av det siste halvåret, men det holder ikke å ha god selvtillit når selvfølelsen er på bånn. Jeg klarte å oppnå så mye, men etterhvert som tiden gikk, så dukket tankene om at «hvis jeg bare så sånn og sånn ut, så hadde alt vært perfekt» opp. Jeg glemte å fortelle meg selv at jeg er bra nok som jeg er, og nå er den tanken borte. Den er gjelder ikke lengre. Selvsagt bidrar depresjonen til at selvfølelsen er ekstra dårlig, men jeg hadde de samme tankene før jeg ble deprimert også.

Jeg er egentlig ferdig med å skrive en sutreblogg, men noen ganger har man behov for å få det ut. Jeg er drittlei. Jeg er lei av livet, lei av meg selv, og lei av å stadig få tilbakefall. Jeg hater meg selv og hele kroppen min. Jeg orker ikke å begynne på nytt med jobben for å få opp selvfølelsen igjen, men orker heller ikke å ha det sånn som jeg har det nå. Jeg er lei av å være sliten, og lei av å være innlagt. Og jeg kjenner nå at jeg er drittlei av å sutre, så nå slenger jeg bare ut dette bildet:

5616c0468dc5b8e80664a0e52e6f4f59Bildet er herfra.

Jeg må vel nesten prøve å få opp selvfølelsen min igjen da. Det var jo ett av målene jeg satte meg for året. Jeg må bare få litt energi til det, og enn så lenge kan jeg lese mine egne råd om det (link).

Det ordner seg sikkert.

Advertisements

10 Comments

 1. Haha, det der må være verdens søteste gris! Måtte bare si det.

  Og til resten; Det er så utrolig viktig å vite forskjellen på selvtillit og selvfølelse! Selvtillit har jeg massevis av. Men selvfølelsen er sjelden like god.

  Jeg kjenner følelsen og, og du sutrer da så aldeles ikke! Du skriver alltid reflekterte og gode tekster som ikke oppfattes som syt overhodet. Jeg syns du er fantastisk, og jeg ser opp til deg – tilbakefall eller ei! Vi blir ikke friske på et blunk. Kanskje blir vi aldri helt friske. Men faen, vi skal da rocke LÆLL! ❤

  Like

  Reply

   1. Nei, men måtte søke det opp på insta nå… Må være noe av det søteste. Hadde geita vår vært litt tammere skulle jeg lagd en insta-profil til henne med det samme.

    Like

 2. Absolutt lov å sutre litt og være frustrert (synes ikke dette innlegget var noe særlig sutrete egentlig). Kanskje kan litt sutring være sunt også, for meg kan det av og til være en drivkraft til å gjøre ting litt annerledes. Skjønt først etter å ha “sutret” litt først. Ofte får jeg et lite push av behandler eller noen jeg kjenner godt og stoler på. Og det er så lov å være lei! For det er jo ikke sånn livet skulle bli og skal være, sånn egentlig. Opplever selv denne voldsomme utålmodigheten, som både er en styrke men hittil har vært den store fienden. Som du sier, kjører man seg for hardt, skal greie alt NÅ, også blir det så vondt når man nok engang havner i grøfta. Kanskje finne noen få gode ting man skal prioritere, sånn at man får flyt i hverdagen uten å bli totalt utmattet? Selv jobber jeg hvertfall med en slik balanse, og tror jeg nærmer meg. Men så har det søren meg tatt tid også.
  Best wishes 😊

  Like

  Reply

  1. Enig i det du sier. Det med den balansen er noe jeg har jobbet hardt med, også i høst, men nå i ettertid ser jeg at jeg må jobbe enda mer med prioriteringene i tiden fremover. Har tenkt mye på hva jeg kunne droppet, så jeg kan tenke på det i år. Bra du begynner å nærme deg!

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s