Tabu å være singel?

«Hvordan går det med kjærligheten», får jeg innimellom spørsmål om. Jeg liker ikke denne setningen. Et spørsmål som starter med «hvordan går det…», har to svar. Bra eller dårlig. Så hvordan går det med kjærligheten? Går det dårlig, siden jeg er singel?

Jeg har det bra jeg. Det er i grunn løgn, jeg har det ikke så bra, men det har ingenting med kjærligheten å gjøre. Og kjærlighet får jeg nok av. Jeg har venner og familie som jeg er glad i, og som er glad i meg tilbake. Jeg er bare ikke bundet i et romantisk forhold.

Jeg trives som singel jeg. Å være i et forhold er koselig det, men jeg føler ikke at jeg må være sammen med noen for å ha det bra. Det har ingenting med at jeg ikke kan få meg kjæreste å gjøre, det handler mer om at jeg ikke drar på leting etter en. Oppmerksomhet får jeg nok av, og uten at jeg skal si så mye om det, så får jeg dekket behovene mine uten en kjæreste.

Det irriterer meg at det virker som at enkelte tror det er noe galt med meg fordi jeg ikke er sammen med noen. At jeg er ensom og at ingen vil være sammen med meg. At det er synd på meg. Når jeg blir sammen med noen, og det blir offisielt på facebook, så får jeg en haug med gratulasjoner. Det er greit nok det, jeg gratulerer andre også når de har fått seg kjæreste. Det som irriterer meg, er når folk sier «åå, dette fortjener du». Hva er det egentlig jeg fortjener? Jeg føler det blir litt sånn «endelig har du funnet noen som liker deg også». Det er selvsagt min tolkning av det, men det er litt sånn det føles. Jeg er ikke en enstøing selv om jeg ikke er i et forhold. Det er ikke det at det ikke er noen som liker meg.

Det er hyggelig å ha kjæreste, men det er ikke noe jeg savner når jeg er singel. Selvsagt ønsker jeg meg en familie etterhvert, men herregud, jeg er 25 år og det er lenge til jeg trenger å slå meg til ro. Jeg tar livet som det kommer, og om jeg møter noen, så møter jeg noen. Det skal bare litt til for at jeg blir forelska. Jeg kan bli betatt, men forelskelsen tar litt lengre tid. Jeg vil være sikker på at det føles rett før jeg blir sammen med noen. Og så er det situasjonen min da, som kan gjøre et forhold litt mer komplisert. Men skjer det, så skjer det.

Det er tabu å være singel. Man skal ikke være det, for da er man ikke bra nok. Da er det synd på oss. Stakkars mennesker som ikke klarer å finne noen som liker oss. Jeg føler til tider at jeg blir sett ned på, og det er ubehagelig. Akkurat som mennesker som er frivillig barnløse, så føler jeg at jeg må forklare meg. Jeg må forklare at jeg ikke er ensom, og at jeg trives som singel. Man skal liksom ikke være singel. Det blir omtrent sett på som et handicap, men jeg synes egentlig det er en av mine sterke sider. Jeg er selvstendig og trives i mitt eget selskap. Det er koselig å ha kjæreste, men jeg trenger ingen kjæreste.

Kort oppsummert: Slutt å spør meg om hvordan det går med kjærligheten. Det går helt fint enten jeg er singel, dater eller er i forhold. Det er ikke noe noen andre har med å gjøre. La det være min business. (Og bare så det er sagt, så irriterer dette meg like mye når jeg er i et forhold.)

20160118_150441.jpg

Noen som har samme tanker som meg?

Advertisements

14 Comments

 1. Jeg er evig singel, og DET er litt kjedelig. Haha! Men når jeg får spørsmålet, så tenker jeg ikke særlig på det egentlig. Jeg sier bare at jeg er kresen. Høres jo mye bedre ut enn å bare være desperat etter å være i forhold, og hoppe fra det ene til det andre uten pause. 😉 Vi single rocks! Vi burde ta en girls night out snart!

  Like

  Reply

 2. Kunne ikke sagt meg mer enig.Skulle nesten tro at det å være singel er en pariakaste,og sier man at man ikke ønsker seg barn,så blir man nesten sett ned på.Folk mener heldigvis ikke noe vondt når de spør,men kanskje det er en slags åpningsreplikk for å få igang en samtale?
  Er litt lei av å stadig vekk få tips om div.datingsider på nett,som om jeg var besatt av å få meg kjæreste.
  Har det veldig bra som singel jeg og 😀

  Liked by 1 person

  Reply

 3. Godt skrevet! Jeg har vært i et langt forhold, så jeg har ikke tenkt så mye over det. Men jeg har lagt merke til kommentarene på forhold som blir offentliggjort på facebook, og det er litt komisk ja. Det er jo ikke sånn at alle streber etter å få seg kjæreste, det kan jo bare komme når det kommer også. 🙂

  Like

  Reply

 4. Er det tabu? Det har jeg ikke fått med meg. Stortrives som singel, og “byttet ut kjæreste med hund” (spissformulert), beste jeg har gjort. Visste du at hunder kan dresseres :O Det kan ikke nødvendigvis en kjæreste! At du trives, det er det vintigste! Kjæreste eller ei.

  Like

  Reply

 5. Ikke like irriterende som spørmålet “hva driver du med”? Men kjenner på det noen ganger ja. Dessverre så er det nok noe i d ordtaket “man må elske seg selv for å elske andre”. Blir fort fristende å gå inn i forhold bare for å føle seg ” normal”. Så ender man opp med å såre en uskyldig person. Fordi man hadde nok med seg selv…

  For min del har jeg bestemt om at bedringen holder seg over vinteren så for man se hva som skjer til høsten.
  Sågar ordna date også. Men satt den til april.:P Rimlig spontant og vilt til meg å være.:P

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s