Fra sutreblogging til konstruktiv blogging

Hver dag viser facebook meg hvor jævlig sutrete jeg var for noen år siden. Den tilbakeblikkgreia kan være ganske koselig, men jeg blir så flau av enkelte ting at jeg skyndter meg med å slette unna statuser og blogglenker og later som at det ikke har skjedd. Herregud. Det er ikke rart at enkelte slettet meg fra facebook på den tiden!

Jeg har heldigvis slettet den gamle bloggen min, så lenkene fungerer ikke, men jeg ser titlene og de første setningene i hvert blogginnlegg. Det var daglig syting. Ja, og så het bloggen min faktisk “Et frarøvet liv” også. Jeg hadde det vanskelig på den tiden, og skrev bare det jeg følte og tenkte, men mye av det hadde nok passet bedre i en privat dagbok. Jeg tror ikke alle på vennelista mi hadde behov for å få trykt opp i trynet hver eneste dag hvor jævlig jeg hadde det. Dessuten førte det sikkert ikke med seg annet enn at jeg gravde meg dypere ned i elendigheten.

Det er ikke noe galt i å skrive om hvordan man har det, men det kan bli litt… mye. Folk må få gjøre som de vil, men jeg kjenner jeg blir litt rød i trynet av å se alt jeg delte om hverdagen min. Særlig når det var flere ganger daglig, og ikke bare nå og da. Det er vel derfor jeg blir litt småklein av å skrive om negative ting på bloggen nå også. Det er heldigvis en forskjell fra før da. Jeg prøver å være litt mer konstruktiv når jeg skriver om hvordan jeg har det på bloggen nå. Har jeg lyst til å skrive ned alle de negative tankene jeg har, så skriver jeg det i en dagbok. De gangene jeg skriver om kjipe ting på bloggen, prøver jeg å reflektere rundt det for å finne ut hva som ligger bak, og hva jeg kan gjøre for å endre det. Det får jeg mer ut av enn å bare spy ut all dritten jeg bærer på.

Det er greit å bli påmint hvor langt jeg har kommet da. Og å se at selv om jeg innimellom skriver om at jeg har det vanskelig, så er det ikke på samme måte. Og ikke hver dag. Jeg er jo skeptisk til blogging om psykisk helse, og nå får jeg se hvorfor. Fordi jeg delte altfor mye på bloggen selv for noen år siden. Nå hjelper det faktisk å blogge. Jeg får noe ut av det nå, i motsetning til før. Og andre får noe ut av det også, noe som gjør det ekstra gøy!

39995_425898761921_7170092_n

Noen som kjenner seg igjen?

Advertisements

15 Comments

 1. Synes ikke du har skrevet “sutreblogg jeg”.Da hadde du skrevet på en måte for å få sympati,og det har du ikke gjort.
  Men,det finnes de bloggene der folk stakkarsliggjør seg selv og vil at andre skal synes synd på de.Heldigvis er det få av de.Synes det er forskjell på å si og beskrive hvordan man har det når ting ikke er bra,kontra det å syte.Hadde ikke vært særlig ok for leserne å få inntrykk at alt er en dans på roser.Finnes jo mange som skriver blogg om både psykiske og fysiske sykdommer,uten at det er å syte 😉
  Synes det er bra at du forteller om både opp og nedturer,og tror også det generelt er det som funker best når man sliter med ulike utfordringer.

  Klem til deg kjære ❤

  Like

  Reply

 2. Tror mange av oss har sånne opplevelser, med å lese ting vi har skrevet for lenge siden. Ekstra ille når det er på Facebook eller blogg så alle kan se det 😀 .

  Enig med deg i at det går an å fokusere for mye på det negative, spesielt på insta, blogger, osv. for da kan man dra andre med seg ned. Spesielt farlig når det er snakk om anoreksi, selvskading, traumer osv. Ikke bra når det for eksempel sitter folk som sliter og overbeviser seg selv om at de er “ødelagt” og aldri vil bli bedre, eller når du har de som kutter eller sulter seg selv og omtrent konkurrerer om å ødelegge seg selv mest mulig.

  Like

  Reply

 3. Ja, jeg kjenner meg godt igjen i det å bli rød i toppen når jeg tenker på ting jeg har gjort 😛 😛 Har en lang liste med ting jeg skjemmes over, så du er i hvertfall ikke alene om det 😉

  Like

  Reply

 4. Jeg får ikke til å få denne minne saken til på face, men legger den automatisk ut slike minne statuser? Da vil jeg ikke ha den heller, trodde man måtte trykke på en relegge trykk? Jeg har ikke skrevet så mye sykemeld men uansett er det nok å publisere statuser 1 gang 😂

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s