Hvilken vei velger du å gå?

Noen ganger kan motivasjonen skrante, og målet kommer ute av sikt. Stien går opp og ned, og når du går nedover, så gjemmes målet bak den neste toppen. Du ser ikke hvor langt du er kommet, eller hvor langt du har igjen. Du ser bare den neste bakken du må opp. Kanskje er den lang, kanskje er den bratt, og er man sliten, så frister det kanskje å legge seg ned istedenfor å gå videre.

Du kan snu hvis du vil, men siden du ikke ser hvor langt du har kommet, så vet du heller ikke hvor nære målet er. Er det verdt å gi opp og snu istedenfor å gå opp bakken og se grunnen til at du går denne stien? Skal du dra tilbake til startpunktet, istedenfor å se hvor nære du er?

Det er lov til å legge seg ned og ta en pause. Du må ikke løpe for å komme frem. Du kan ta det i ditt tempo, så lenge du fortsetter å gå videre. Du kan rope og skrike hvis du vil. Fjellene tar imot ropene dine, og gjentar ordene for å vise at de hører deg. De raser ikke sammen selv om du roper litt. Kast en stein i vannet nedenfor stien. Kast fire om du vil. Du utløser ikke en flodbølge selv om du kaster ut følelsene dine. Vannet tar dem imot. De lager bare ringer i vannet.

Når du har skreket fra deg og kastet ut følelsene dine, kan du reise deg igjen og gå videre mot målet. Du går opp den første bakken, og når du står der, så ser du målet ditt. En vakker fjelltopp, med en fantastisk utsikt. Du ser alt du har drømt om stå og vente på deg. Du ser alle du er glad i. Du ser også flere daler du må igjennom, og du vet at du kommer til å miste synet av målet igjen hvis du går videre. Du ser startpunktet hvis du snur deg, men målet foran deg er mye vakrere. Hvilken vei velger du å gå?

12dac35cee9cab574ed2be57dd444dceBildet er herfra.

Advertisements

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s