Gjøre noe som ikke handler om psykisk helse

-Du må finne noe du kan holde på med som ikke handler om psykisk helse, sa hun. Jeg ble brått litt fornærmet, og trodde hun mente jeg kun fokuserer på sykdom, og at jobben min ikke gir meg noe, men jo mer jeg har tenkt på det, dess mer har jeg skjønt hvor rett hun har. Det handler ikke om at jeg kun fokuserer på sykdom, for det er ikke det jeg gjør, men min interesse for psykisk helse er så altoppslukende. Jeg er engasjerer meg i Mental Helse Ungdom, jeg er opptatt av politikk når det kommer til psykisk helse, jeg reiser rundt som brukerrepresentant på ting som har med psykisk helse å gjøre, jeg holder foredrag som på forskjellige måter handler om psykisk helse og jeg blogger om psykisk helse. Hun har helt rett. Jeg trenger å ha noe annet å fokusere på i tillegg til disse tingene. Noe som gir meg glede, men på en annen måte enn engasjementet mitt i organisasjonen. Litt me-time. Kanskje lære noe nytt.

Men hva? Jeg har tenkt så det har knaket i huet den siste uken på hva i alle dager denne tingen skulle være. Jeg har veldig lyst til å ta opp dansen igjen, men det må jeg vente med til høsten kommer, siden det er for sent denne sesongen. Det finnes andre typer dansekurs også, men swing frister lite, og samme med brudevals, så dansen tar jeg i høst, så jeg kan begynne med hip hop igjen.

Jeg googlet meg frem til en nettside hvor de har listet opp alle typer kurs som tilbys, men jeg ble ikke særlig mye klokere. Listen inneholdt en blanding av hobbykurs og mer fagrelaterte kurs, og det var vanskelig å finne frem. Kurset «Høreapparater: Et hjelpemiddel for bedre hørsel» frister liksom ikke så mye. Truckførerkurs er heller ikke helt min greie, og hvor ofte får jeg bruk for et stillaskurs? Brennevinskurs og ølkurs høres litt morsommere ut, men nei.

Jeg har jo allerede meldt meg på kurs i enhjørningtemming, grevlingdressur, hvordan spise kebab på valentinsdagen alene på et rom, og et lynkurs i å teleportere seg til andre steder, men det var noen som fortalte meg at disse kursene ikke var seriøse. Så da må jeg finne meg noe annet. Man skal visst ikke tro på alt som står på facebook.

Én ting er sikkert da, og det er at jeg skal sette av mye mer tid til venner i år. Jeg har vært en elendig venninne det siste året. Jeg har rett og slett ikke hatt tid til å være sosial på grunn av alt jeg har vært med på, fordi jeg også må plotte inn tid til å hvile for å ikke bli dårlig (og dårlig ble jeg allikevel). Så det er én ting som kan gi meg noe, som ikke innebærer psykisk helse. Være med de fine vennene mine. Dra på konserter, kino, gå turer og bare tilbringe tid med de jeg er glad i. Kanskje jeg ikke trenger noe kurs i tillegg. Kanskje det er nok å bare være Sandra litt oftere. Ikke Sandra Gundersen, foredragsholder, nestleder og brukerrepresentant. Bare Sandra.

10593053_10152225980981922_3786605825996890448_n

8 august

Noen som har forslag til andre ting jeg kan gjøre?

Advertisements

18 Comments

 1. Kickboksing? Jeg synes det er så gøy 🙂

  Selv var jeg på det i går, og jeg vurderte å klippe av meg t-skjorten i dag, fordi det var så vondt å ta hendene over hodet 😂🙈 knall bra trening og gøy ☺️👍 anbefales ☺️

  Liked by 1 person

  Reply

 2. Jeg fant bloggen din idag og du vil jeg følge! Jeg er også engasjert når det kommer til psykisk helse. Jeg startet en blogg for noen dager siden hvor jeg skriver om å ikke ha det så bra psykisk. Flere innlegg kommer såklart. Håper du vil ta en titt.

  https://painnsiden.wordpress.com

  Mvh, Thea

  Like

  Reply

 3. Hvordan har du det? 🙂

  Og hvordan går det med skolen når du har vært dårlig? Eller for å spørre på en annen måte, hvordan får du til å kombinere skole med å være mye syk og innlagt?

  Like

  Reply

   1. Ser fram til innlegget ditt om skole. Lurer på hvordan jeg skal få tatt studiekompetanse for å kunne begynne på universitetet.

    Like

 4. Kanskje du vil ta en kaffe eller noe med meg en dag og? 😀

  Jeg er veldig glad for at jeg har fotograferinga. Den får meg til å glemme alt annet ei stund. Og det er SÅ godt!
  Trening er jo også en sånn greie for meg. Og Guitar Hero. Hahaha.

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s