Fra 2 til 6 på seks måneder

Iløpet av dette skoleåret har det vært mye frustrasjon. Planen var egentlig å fortsette med norsk i ett år til, men siden det krasjet med noe annet, så endte det med at jeg tok matte isteden. En smule motvillig, men av eget valg. Jeg tenkte det var like så greit å bare bli ferdig med det, siden det var det faget jeg hadde minst lyst til å ta. Siden den gang har det vært mangt et sammenbrudd, det har vært syting, klaging og furting, og jeg har følt på mye sinne og frustrasjon. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har bestemt meg for å droppe ut, men heldigvis så har ingen rundt meg latt meg gjøre det. Den fantastiske læreren min har aldri sluttet å tro på at jeg skulle klare det, og samme hvor lite jeg liker å innrømme at jeg har tatt feil, så hadde hun rett.

De første prøvene fikk jeg 2+ og 3/2 på. Jeg var egentlig ikke så skuffa over karakterene, da jeg satte meg et mål om å bare bestå året. Problemet var det at jeg hatet faget, og ikke taklet tanken på at jeg skulle gå et helt skoleår og gjøre noe jeg ikke mestret. Jeg visste at jeg i perioder blir så dårlig at jeg kan henge etter, og så mørkt på det å ta igjen alt jeg kom til å miste. Men jeg holdt ut, og jeg jobbet hardt, og plutselig knakk jeg koden. I januar fikk jeg 5/4 på en prøve, og uka før påske hadde jeg to prøver jeg fikk 6 på! Den første var riktignok 6/5, men jeg toucha i alle fall borti 6-tallet. Det hadde jeg aldri trodd at kom til å skje. Det har kun hendt én gang tidligere at jeg har fått toppkarakter i noe, og nå har det skjedd to ganger på kort tid!

skoleDette var det jeg følte om matte i høst.

 

Jeg har fått spørsmål om jeg kan fortelle litt om skolen, og hvordan det er å gå på skole når man sliter. For sannheten er jo at dette ikke er lett. I perioder er jeg mye innlagt, og når jeg (i disse periodene) ikke er innlagt, så er det vanskelig å komme meg ut døren. Det som er så bra med akkurat denne skolen, er at den er tilrettelagt for oss som sliter psykisk. Den ligger på Østmarka, det er større rom for fravær, klassene er små, og man tar akkurat så mange fag som man ønsker. Man trenger ikke å føle seg annerledes enn medelevene, fordi alle har sitt å slite med, og lærerne er klare over utfordringene våre. Jeg trodde aldri jeg skulle klare dette, men jeg ser jo nå at jeg kommer til å bestå med glans. Hadde jeg gått på vanlig skole, hadde jeg sannsynligvis droppet ut for lenge siden.

Det som er så synd, er at til høsten så flyttes skolen til byen, og slås sammen med en annen lignende skole. Sånn rent egoistisk er dette litt kjipt for meg fordi den ikke lengre blir i gåavstand fra der jeg bor, men det som er mest synd, er at den ikke lengre blir skjermet. Den flyttes fra Østmarka til midt i sentrum. Det blir nå vanskeligere, om ikke umulig, å dra på skolen når man er innlagt, og det er vanskeligere for mange elever å kombinere psykologsamtaler med skole. Alle elevene går i behandling, og de fleste har denne behandlingen i dette området, og nå er det ikke bare å gå til behandlingen rett før/etter eller i mellom timene. Nå må man ta buss, og det tar unødvendig lang tid. Men avgjørelsen er vedtatt, og selv om verken lærerne eller elevene er for dette, så kommer det til å skje. Men det kan jo bli bra, det vet vi ikke før vi har prøvd!

Så alle som ser mørkt på skolegang; det umulige er faktisk mulig! Og dere med psykiske problemer i Trondheim som ikke har fullført skolen – søk på denne skolen!

Advertisements

6 Comments

 1. Jeg synes historien din er helt utrolig! Veldig inspirerende, må det være, for folk som er i samme situasjon å lese den. At det er mulig å komme seg så langt opp når man starter så lavt nede karaktermessig, det er en virkelig glad-historie!

  Noen sier at alle kan matte og at hvis du sliter med faget har du ikke hatt riktig lærer, dét tror jeg det er mye sannhet i.

  Håper det ikke skaper for mye trøbbel for deg at skolen flytter!

  Liked by 1 person

  Reply

  1. Takk for utrolig fin kommentar! Ja, jeg tror det handler mye om læreren ja. Akkurat i dette faget trengs det en dyktig lærer som har tro på elevene sine, og gjør alt for å hjelpe dem, og de må være gode på å formidle.
   Takk, det håper ikke jeg heller. Og for resten av elevene som det går ut over.

   Liked by 2 people

   Reply

 2. Dette var gøy å høre 👍☺️
  Du jobber kjempe bra ☺️

  De skrøt veldig av den skolen når jeg var innlagt på østmarka ☺️ synd at den legges til byen, men håper det blir bra ☺️

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s