Den samme sola

Jeg leser om mennesker som reiser jorda rundt, mennesker som flytter til andre land. Folk som kaster alt de har i hendene og bare drar. Jeg har også lyst til det. Jeg har lyst til å bare reise bort. Lære om nye kulturer, lære nye språk. Kjøpe en flybillett, men ikke tenke på returen. Ta livet som det kommer. Jeg får sommerfugler i magen, og kjenner smilet bre seg over ansiktet mitt og fylle kroppen min med varme. Men så er det litt sårt, for jeg kan ikke. Realiteten er at sykdommen holder meg fast her hjemme. Tårene presser på, og den varme følelsen i kroppen blir borte. Drømmen jeg nettopp var så dypt inne i brast. Jeg ser opp fra laptopen og ser at jeg sitter hjemme i den kommunale leiligheten jeg bor i, som jeg omtrent er lenket fast i. Men så ser jeg ut vinduet, og ser at sola skinner. Jeg har ventet på dette i mange måneder, og allikevel har jeg sittet inne hele dagen og bare sett på den blå himmelen og drømt meg vekk til et annet sted. Ikke orket å gå ut. Og så tenker jeg… Kanskje jeg ikke kan reise rundt i India, Australia, Indonesia, Guatemala eller hvor det skulle være akkurat nå, men jeg kan jo gjøre noe fint her jeg er. Jeg kan gå ut og kjenne solstrålene treffe huden min. Det er kanskje varmere et annet sted, men det er den samme sola. Livet trenger ikke alltid å være bedre på den andre siden av jorda, det kan være like fint her, eller like dårlig der. Det viktigste er hva man gjør for å ha det bra her og nå. Alt til sin tid, kjære, alt til sin tid.

….

Jeg lagret dokumentet, kledde på meg jakke og sko, satte meg på sykkelen og trillet ned bakken. Ikke en lang tur, bare en liten omvei bort til kiosken og hjem igjen. Jeg fikk sol og vind i ansiktet, og må innrømme at jeg smilte der jeg syklet. Nå kan jeg krysse av enda en ting fra bucketlisten min.

sykkel

Advertisements

6 Comments

  1. Viktig med de turene til butikken/kiosken og tilbake, spesielt i solskinn 🙂 !
    Og husk at du aldri vet når det blir din tur til å dra på utenlandstur eller flytte 😀 !

    Like

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s