Kjære Sylvi Listhaug

Kjære Sylvi Listhaug. Jeg har ikke ord. Du kan ikke være seriøs når du tror det å duppe i havet i en overlevelsesdrakt med redningsskøyta i umiddelbar nærhet fra du hopper uti til du blir dratt opp, er å se hvordan flyktningene har det?!

Prøv å gi fra deg alle pengene du har, ta med deg et lite barn du elsker, gjem deg i en busk i Tyrkia til kysten er klar, ta på deg en gammel “redningsvest” laget av colaflasker eller fylt med et materiale som vil få deg til å synke under vann på sekunder, sett deg i en overfylt gummibåt full av livredde mennesker og så ta deg fra Tyrkia til Hellas uten redningsskøyta i nærheten. DA kan du kanskje få litt innsikt i hvordan de har det akkurat i denne etappen av “reisen”.

Er du virkelig interessert i å vite hvordan de har det, kan du først oppholde deg i Syria i et par måneder, for så å komme deg derfra til Hellas, for å gå igjennom hele Europa for å finne et land som kanskje kan ta deg imot, vel vitende om at sjansen er stor for at du kan rykke helt tilbake til start. Men det siste der satte du deg vel inn i da du spilte Monopol med familien på hytta i påskeferien, så du vet jo allerede hvordan det føles.

Vi alle forstår at det ikke er plass til alle verdens flyktninger her i Norge, men det er alle de idiotiske trekkene du gjør, de stygge uttalelsene du kommer med og det at du er totalt blottet for kunnskap, innsikt og empati som er problemet. Du kan aldri sette deg inn i det helvetet disse menneskene opplever. Det du kan gjøre er å se på dem som mennesker. Det er en mye bedre løsning enn å late som at du vet hvordan de har det fordi du har badet i samme hav som de har druknet i.

Pr-stuntet ditt var usmakelig, Sylvi. Kvalmt. Det var kanskje et forsøk på å fremstå som empatisk og engasjert, men det eneste du oppnådde nå var å fremstå som en arrogant idiot. Well played. Stor applaus til deg. Ingen av oss kan sette oss inn i hvordan flyktningene har det, men du kan kanskje i det minste late som at du har litt forståelse da. Kanskje det var det du prøvde på da du plasket rundt i en overlevelsesdrakt i sjøen i noen minutter, men det er det mest idiotiske, usympatiske og styggeste forsøket jeg har sett noen gang.

image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s